Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Holger Nielsen

Holger Peter Nielsen - 2011 - Kenneth Jensen Frederikssund Kommune

Holger Nielsen ved ferniseringen af sin udstilling ved det nyåbnede socialpsykiatriske støttecenter på Parkvej i Jægerspris i 2011. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

Holger Peter Nielsen – også kaldet Biblioteks-Holger eller Skilte-Holger – har malet siden 1970erne. Han var oprindelig uddannet skiltemaler og arbejde i en periode i Magasin du Nord i København, senere var han en længere årrække betjent ved Frederikssund Bibliotek. Han bor i Jægerspris med sin italienske hustru Grazia – også billedkunstner (blomstermotiver a la Flora Danica).

Holger Nielsen var med i kulturgruppen ved Rejsestalden i Jægerspris og aktiv ved Jægerspris Amatørteater Scene, JAS.

Holger Nielsen har udstillet flere end 30 steder, heraf mange lokale – fx som den første udstiller i Præstegården, Frederikssund Kirkes ny menighedshus i Kirkegade, 2010; Det nyåbnede socialpsykiatriske støttecenter på Parkvej i Jægerspris. 2011; Odd Fellow Logen på Lundevej i Frederikssund, 2012.

I 2001 udstillede Holger Nielsen i kunstforeningen på Frederikssund Sygehus.

Holger Nielsen ved ferniseringen på Frederikssund Sygehus, 2001. Foto fra sygehusets kunstforenings scrapbog.

Holger Nielsen har stået for flere udsmykninger rundt i Frederikssund Kommune: fx i børnebiblioteket, trappeopgangen og andre steder på Frederikssund Bibliotek (senere overmalede); i caféen hos Jægerspris Amatørscene, JAS; tronstolen i Valhalla på Kalvøen i Frederikssund.

I 2001 deltog Holger Nielsen i det såkaldte Særimner-projekt (arrangeret af Bert Walter) med 100 glasfiber-grise som i anledning af Vikingespillets 50års jubilæum blev kunstnerisk dekoreret, udstillet i byen og siden solgt på auktion. Halvdelen af grisene blev dekoreret hjemme hos kunstnerne, den anden halvdel som lokale amatørkunstnere og institutioner med videre stod for, blev dekoreret i et stort værksted i den tomme Fioma-bygning i Kirkegade i Frederikssund, og her styrede Holger Nielsen foretagendet som atelierdirektør.

Holger Nielsen bruger sit håndværk som skiltemaler i sin billedkunst som er abstrakt og mest af alt en leg med farver og figurer. Hans motto lyder:  “Et liv med pensel og farve.” Han har gennem årene lavet omfattende scrapbøger med omtaler og fotos af sin kunst og de mange udstillinger.

Holger Nielsen i Frederikssund

Jægerspris gl. Rådhus fire teaterinspirerede værker af Holger Nielsen fotograferet af Kim Lund Sørensen 2022 før rådhuset blev rømmet. De to øverste er fra henholdsvis 1992 og 1993.

Kilder, link og litteratur

Fernisering i Præstegården, notits, Lokalavisen Frederikssund, 23. november 2010.

Udstilling 2011 på Parkvej i Jægerspris, reportage på Frederikssund kommunes hjemmeside, 17. februar 2011.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse