Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Svend Arre

Svend Arre (Matthison-Hansen), billedhugger, født 19. marts 1923 i København, gift anden gang i 1949 i København med kurvearbejder Ebba Louise Rasmussen (1923-1990), bor eller har boet i Lille Lyngby ved Skævinge. Svend Arre er uddannet på Skolen for Brugskunst og hos billedhugger Ib Schmedes.

Svend Arres første værker var såvel abstrakte som naturalistiske figurer i sten og træ. De abstrakte træfigurer i eg eller fyr kan minde om Erik Thommesens arbejder, men i et mere kantet udtryk. De samtidige naturalistiske buster og relieffer, ofte i kalksten eller brændt ler, viser i et forenklet formsprog følsomme børneportrætter og kvindefigurer. Svend Arre har fortsat denne vekslen mellem abstrakt og figurativt. De abstrakte arbejder består af rundede, organiske former, mens de figurative kan spænde fra det strengt lineære til det blødt svungne. Stadig er materialet oftest ler eller sandsten, men også marmor, granit og marksten anvendes.

I 1975 deltager Svend Arre med to skulpturer i granit i en af Frederikssund Kunstforening arrangeret udstilling af malerier, skulptur og kunsthåndværk på J.F. Willumsens Museum sammen med 27 andre kunstnere. Se katalog. Og igen i 1977 på J.F. Willumsens Museum på en udstilling arrangeret af Kunstforeningen med en snes af Frederikssundegnens kunstnere hvor han deltager med skulpturerne Pige figur i fransk kalksten, Lille pige i bly og Bemalet hoved i kunststen. Se katalog.

I 1984 udstillede Svend Arre på Thorstedlund Kunsthøjskole, i 1985 igen hos Frederikssund Kunstforening i Langes Magasin sammen med 16 andre kunsthåndværkere og billedkunstnere, og i 1992 hos kunstforeningen på Frederikssund Sygehus.

Værker af Svend Arre i Frederikssund

To ubetitlede skulpturer i marmor – befinder sig på Frederikssund Sygehus (foto Marie Vinther):
Skulptur 20 x 28 x 21, 1982, indkøbt af Frederiksborg Amt i 1985.

Skulptur 27 x 53 x 24, 1991, gave fra kunstneren overrakt til sygehuset ved sygehusets kunstforenings jubilæumsudstilling nr.100 i 1991 med kunstneren Ove Køser. Se sider fra kunstforeningens scrapbog.

Kilder, link og litteratur

Kunstindeks Danmark.

Noter

Der skulle ifølge Kunstindeks Danmark befinde sig til to skulpturer i hvid marmor af Svend Arre på FrederikssundSygehus – en fra 1985 og en fra 1992. Og det passer jo meget godt med ovenstående.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse