Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Misja Kristoffer Rasmussen

Misja Kristoffer Rasmussen arbejder i sit atelier. Foto kunstnerens hjemmeside.

Erasmus Misja Kristoffer Rasmussen, født 1971 i København, vokset op i Ølsted, har uddannet sig som skulptør og billedkunstner i Italien og USA, men lagde ud med et ophold på Kunsthøjskolen Thorstedlund i 1995. Misja Kristoffer Rasmussen bor og arbejder hovedsagelig i Pietrasanta i Toscana i Italien, men også i Danmark og Grækenland.

Allerede som studerende vandt han en international skulpturkonkurrence i Irland med en legemsstor skulpturgruppe i bronze forestillende Jomfru Maria med Jesus som ung dreng og hans hund. Uddannelsen og opholdet i Italien har resulteret i en kunstnerisk karriere med vægt på et traditionelt klassisk inspireret udtryk med et nutidigt og personligt præg. Respekten for materialet og de tekniske traditioner er stor. Han arbejder figurativt med menneske- og dyrefigurer i mange størrelser, og han modellerer gerne i ler for bagefter at støbe figurerne i bronze.

Misja Kristoffer Rasmussens værker kan findes flere steder i Danmark, blandt andet i jyske Ølgod som i årrække har dyrket skulptur-kunsten. I opvækstbyen Ølsted (hvor hans familie stadig bor (2019)) tog han i 2015 initiativ til en skulpturpark med fra begyndelsen alene hans værker i haven ved Ølsted Kro. I august 2016 var der en snes skulpturer i parken og enkelte inde på kroen. I 2019 kuraterede Misja en midlertidig udstilling Ølsted International med deltagelse af kunstnere fra Pietrasanta. Udstillingen er omtalt i Frederiksborg Amts Avis 16. juli 2019.

misja-kristoffer-rasmussen-med-to-gange-hund

Misja Kristoffer Rasmussen med to gange hund – skulpturen kan ses i Ølsted Skulpturpark. Foto Misja K. Rasmussens hjemmeside.

I 2004 deltog Misja Kristoffer Rasmussen i udstillingen Kvinde – Mand i Rebekkassalen på Jægerspris Slot, hvor Misja stod for mændene, og medudstilleren, maleren Birger Severin stod for kvinderne. Her ses ved ferniseringen fra venstre billedkunstner Birger Severin, direktør for Stiftelsen Nils Sættem og billedhugger Misja Kristoffer Rasmussen. Foto Lotta Lemche.

Misja Kristoffer Rasmussen har udstillet tre gange i regi af Frederikssund Kunstforening.

Første gang i 2005 i en skulpturudstilling på plænen ved Kulturhuset Elværket i juni i samarbejde med Kulturhuset Elværket med 16 værker af seks billedhuggere som foruden Misja var Stine Ring Hansen, Steffen Lund, Steffen Lüttge, Steen Overgaard Madsen og Lars Skov Nielsen.

Anden gang i 2009 i en skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum hvor foreningen og museet havde indbudt 12 billedhuggere til at udstille – otte som var repræsenteret med skulpturer i det offentlige rum i Frederikssund Kommune, og fire gæster heriblandt Misja.

Tredje gang var året efter hvor han deltog i årets Kunst som gaveudstilling i Langes Magasin.

Kilder, link og litteratur

Misja-folder, udateret.

Kvinde – Mand, udstilling i Rebekkasalen på Jægerspris Slot 2004 – se folder. Omtaler: Samspillet mellem kønnene i kunsten, Frederiksborg Amts Avis, 26. marts 2004; Skulpturer og maleri på Jægerspris Slots påskeudstilling, Frederikssund Avis, 30. marts 2004; Nøgen kunst på slot, Frederiksborg Amts Avis, 3. april 2014; Mange til påskefernisering på Jægerspris Slot, Frederikssund Avis, 14. april 2004.

Ølsted Skulpturpark, prospekt, cirka 2016

Ølsted får permanent skulpturpark, Frederiksborg Amts Avis 9. august 2016.

Ølsted Skulpturpark på Facebook.

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse