Oktobergruppen

Kunstindeks Frederikssund

Oktobergruppen var en kunstnersammenslutning der bestod af væveren Anne-Mette Holm og billedkunstnerne Emma Løsecke Nielsen og Ines Sørensen.

Gruppen afholdt hvert år (i oktober) fra 1990 til 1996 en udstilling for det meste i Langes Magasin.

I en uge i juli 1994 samtidig med Euro-festivalen arrangerede Oktobergruppen et ulve-projekt med installation af ulvefigurer på Kronprins Frederiks Bro og et arrangement i Kulturhuset Elværket i Frederikssund hvor lokale borgere også lavede ulvefigurer som var udstillet ved Elværket i en periode. Gruppens oprindelige idé om at ‘befolke’ hele Frederikssund med ulve under Eurofestivalen blev dermed lettere modificeret.

Ulveinstallationen på broen bestod af 12 meterlange ulve placeret på broens gelændere – seks i hver side – så det ser ud som om de løber over broen.

I påsken 1995 udstillede  Oktobergruppen også i Rebekkasalen på Jægerspris Slot. I denne udstilling deltog også maleren Inge-Lise Øhrberg, billedhuggeren Steffen Lund og keramikeren Idun Lisbet Storrud.

Oktoberudstillingen samme år blev afholdt i Kulturhuset Elværket i Frederikssund og var en nordisk udstilling med titlen Nordisk Klang i anledning af Foreningen Nordens 50års jubilæum. Her deltog Anne-Mette Holm, Steffen Lund, Emma Løsecke Nielsen, Idun Lisbet Storrud, Ines Sørensen, Lisbeth Heinesen og Inge-Lise Øhrberg sammen med fire kunstnere fra venskabsbyerne i hver af de tre nordiske lande Finland, Norge og Sverige. Udstillingen viste maleri, fotografi, tekstil, keramik og skulptur. Udstillingen var lidt af en præstation fra gruppens side, men havde et skuffende besøgstal på under det halve af hvad gruppens udstillinger i Langes Magasin havde.

Kilder, link og litteratur

Om ulve af Oktobergruppen

Idun Lisbet Storrud – hjemmeside med artikel om tiden i Oktobergruppen.

Ulvekoblet samlet, Frederikssund Avis, 19. juli 1994 med blandt andet foto med en del af ulvene og Emma Løsecke Nielsen, Idun Lisbet Storrud og Ines Sørensen.

Skuffet over besøget på nordisk udstilling, Birger Kristensen, Frederiksborg Amts Avis, 30. september 1995. Foto med Ines Sørensen og Anne-Mette Holm i udstillingslokalet.