Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Frederikssund Kunstforening

Ovenfor Frederikssund Kunstforenings logo som det blev skabt af Inge-Lise Øhrberg i 1970erne. Her gengivet i en skannet udgave efter en trykt gengivelse. Originalen (klicheen) findes vist ikke mere. Tilbage fra Kunstforeningens etablering i 1945 brugtes et bomærke som var udformet af Thorvald Hagedorn-Olsen, og som indgik i foreningens første udstillingsplakat. Her nedenfor gengivet som en skanning fra forsiden af en tryksag i anledning af foreningens 50års jubilæum.

Frederikssund Kunstforening stiftedes 1945. Foreningens formål er “at vække og nære sansen for kunstnerisk arbejde og kunstnerisk virksomhed” ved “udstillinger samt bortlodning af kunstneriske arbejder til medlemmerne” og ved “foredrag, udflugter og virksomhed til fremme af kunstens tarv”. Såvel privatpersoner som virksomheder og foreninger kan være medlem.

Kunstforeningens aktiviteter siden 1945 med hovedvægt på udstillingerne:

Oplysningerne er for de første cirka 70 år af Kunstforeningens virke er baseret på foreningens arkiv – se nedenfor under afsnittet Kilder. Oplysningerne for årene derefter føres med foreningens hjemmeside og avisomtaler som kilder.

2024
Februar-marts-udstillingen var med kunstmaler Bo Henriksen og skulptør Iben Jakobsen. Bo Henriksen maler abstrakt med genkendelige elementer, og han maler “farver og følelser” med spartel i akryl på lærred. Han har arbejdet som professionel kunstner siden 1995 og driver Galleri HenriXen i Næstved. Iben Jakobsen arbejder med bronzer, men især med små fortællende tableauer fremstillet af diverse ophug og alskens kasserede dimser og dippedutter som hun har samlet på hele livet. Hun bor i Hillerød og har værksted i et fællesskab på Milnersvej 44. En integreret del af hendes tableauer er deres titler. Denne kalder hun Frit valg på alle hylder. De optrædende menneskefigurer er ganske små.


Udstillingerne er alle foregået i Langes Magasin, og i løbet af udstillingerne står Kunstforeningen gerne for et arrangement hvor kunstneren/kunstnerne fortæller om deres kunst.

2023
Februarudstillingen var med fotograf Palle Lindgaard-Jørgesen og keramisk skulptør Torben Bjerregaard Nielsen. Fotografens bidrag var blandt andet nogle sammenhængende serier, hans billeder har ofte et fototeknisk tvist, og temaerne er ofte forfald. Han bor i Nærum. Keramikeren beskriver sin proces som en leg hvor idéerne kommer fra drømme såvel som fra virkeligheden. Han bor i Hedehusene og kalder sit værksted Ild og sjæl.
Udstillingen i juni var med maler og skulptør Poul Esting (1943-). Ifølge Weilbachs Kunstnerleksikon “bevæger han sig koloristisk fra sarthed til dynamisk styrke i særprægede, ofte overraskende toner, associationsskabende figurer, tegn og bogstaver træder frem på billedfladen”. Skulpturerne er i bronze. Poul Esting bor i København, men har sit værksted og atelier i Det gamle apotek i Stubbekøbing, et bindingsværkshus fra 1700-tallet.
Skulptør Ingrid Ebbesen og kunstmaler Olena Saigina stod for udstillingen i september. Ingrid Ebbesens skulpturer er keramiske, men hun arbejder også i bronze og andre materialer, hendes kvindeskulpturer viser livsnydere med en let erotisk drillende undertone, og ellers er skulpturerne abstrakte. Hun bor i Rungsted Kyst hvor hun har Gallerie My.  Olena Saigina (1984-) er uddannet arkitekt med passion for at male, hun arbejder i akryl og olie med bygninger og natur, ikke mindst hav, som motiver. Hun stammer fra Ukraine, flyttede til Danmark i 2018 og bor i Hillerød.
Novembers udstilling var med kunstmaler Jette Reinert og keramiker Niels Hwang (han stavede indtil samme år sit efternavn Huang). Jette Reinerts kunst er for de der længes efter en fantastisk flugt ind i en metallisk og skakternet verden – som nærmest er absurd underholdende – med væsener der tumler gennem tid og rum. Niels Hwangs keramik er både brugskunst, legetøj og skulptur (ikke altid hver for sig). Hans teknik (som han mestrer) er ekstrudering hvor lermassen presses ud gennem forskellige mundstykker så der dannes forskelligt formede rør som han siden kan lukke med bunde og låg, skære i og omforme. Han bor i Lumsås på Sjællands Odde og kalder sit værksted Keramik og Kaos, og han har med reverens for Odsherred genskabt Solvognen i sin keramiske teknik – som også indgik i udstillingen.
Udstillingerne er alle foregået i Langes Magasin, og i løbet af udstillingerne står Kunstforeningen gerne for et arrangement hvor kunstneren/kunstnerne fortæller om deres kunst.

2022
Udstillingen februar-marts er med MOMA-glas ved Marianne Z. Ankarfeldt og fotokunstner Josephine Ernst. Glaskunstneren er uddannet pædagog og underviser i kreative fag, hun har videreuddannet sig inden for glaskunsten og bor i Rørvig hvor hun også har værksted til sit ovnformede glas. Fotografen er uddannet scenograf og medlem af Billedkunstnernes Forbund og arbejder med fotografibaset visuel kunst, herunder blandt andet Artmoney.
Udstillingen i september var med billedkunstner Vibe Krogsgaard og keramiker Gitte Christensen – begge lokale. Vibe Krogsgaards kunstneriske univers består af sære fugle og fabeldyr som hun fremstiller på sit værksted i Lystrup hvor hun også driver Galleri Hanegal.  Gitte Christensen har sit værksted med ovn på bopælen i Havelse Mølle hvor hun laver både dekorativ keramik, relieffer og andet samt brugskeramik med dekorationer.
Novembers udstilling var med kunstneren Birgitte Sandvik som arbejdet farverigt og abstrakt på lærrederne, og i sin keramik og sine bronzeskulpturer arbejder hun med sine figurer i tre dimensioner. Hun har udstillet i både ind- og udland og også lavet udsmykningsopgaver. Hun bor i Nødebo Overdrev.
Udstillingerne er alle foregået i Langes Magasin, og i løbet af udstillingerne står Kunstforeningen gerne for et arrangement hvor kunstneren/kunstnerne fortæller om deres kunst.

2021
Efter corona-nedlukning genoptoges virksomheden med et par ugers udstilling i april/maj med påbud om mundbind og negativ-test eller coronapas. Udstillingen er med Roskilde-kunstneren Mia Willaume som arbejder med olie og akryl på lærred/plade, linoleumstryk m.m.
I august udstilledes posthumt en samling akvareller af Paul Beckett (1922-1994) med naturmotiver, dyreskitser og portrætter fra Andalusien. Dér levede han det meste af sit liv og skabte sammen med sin kone Birte Beckett kunstnerrefugiet Fundacion Valparaiso. Mere om kunstneren på Beckett Fondens hjemmeside.
Udstillingen i september var med fabulerende kunst, store oliemalerier og keramik- og skrotskulpturer, af Bente Carstensen fra Nærum. Se hendes hjemmeside.
Novembers udstilling var med to lokale kunstnere, smykkekunstner Marie-Louise Kristensen (1971-), født og opvokset i Frederikssund, bor og arbejder med København som base, og tapetkunstner Lone Simonsen (1963-), boet og arbejdet i Frederikssund siden slutningen af 1990erne, har sin egen tapetfabrik i hjemmet. Marie-Louise fyldte montrerne, Lone fyldte væggene. Begge er repræsenteret med værker i Frederikssund. Blandt Marie-Louises udstillede værker var den nedenfor gengivne broche, Let’s Dance, fra 2020 på 180x30x25 mm lavet af milliput, glitter, horn, glas, sølv og kobber – herunder knækkede perler fra den lokale glaskunstner Susette Westergaards værksted.
Udstillingerne er alle foregået i Langes Magasin, og i løbet af udstillingerne står Kunstforeningen gerne for et arrangement hvor kunstneren/kunstnerne fortæller om deres kunst.

2020
Frederikssund Kunstforening fejrer 75års jubilæum. I anledning af jubilæet udsender Kunstforeningen et jubilæumsskrift forfattet af Morten Ledet fra Kunstindeks Frederikssund.

Interview med formand Gitte Stagis i Lokalavisen Frederikssund den 17. januar ved journalist Mette Døllner: Frederikssund Kunstforening: 75års jubilæum fejres med fernisering i Langes Magasin. Se også avisudgaven.
Jubilæumsudstilling i Langes Magasin i februar-marts med skulptør Jens Galschiøt og billedkunstner Elias Bruus. De er begge fra Fyn, aldersforskellen er 40 år, den ældste er Galschiøt, som i øvrigt er bysbarn og flere gange har optrådt i Kunstforeningens regi – og er repræsenteret med kunst i Frederikssund. Udstillingens fernisering trækker langt over 100 deltagere. Se Ferniseringskort og avisomtaler. Herunder ferniseringskort – af Xenia Michaelsen.


Herefter går udstillingsvirksomheden i stå under første del af coronaepidemiens nedlukninger. En planlagt udstilling må helt opgives, en anden kan udskydes, og i løbet af efteråret bliver der gennemført to udstillinger, hvorefter der lukkes ned igen til et stykke ind i 2021.
I september vistes en udstilling med billedkunst- og fotografparret Maiken og Niels Hejnfeldt fra Frederikssund og keramiker Wicky Meggele fra Over Dråby Strand. Foto herunder. Se indbydelseskort og avisomtaler – fra maj da udstillingen første gang var annonceret.

I november vistes en udstilling med kunstnergruppen 3220 Arts & Crafts fra Tisvildeleje – som postnummeret fortæller. På grund af corona-restriktioner var der kun adgang til ti pesoner ad gangen, og fernisering var der ikke noget af. Se avisomtale. Herunder Xenia Michaelsens montage med præsentation af udstillingen og dens kunstnere.

2019
Kunstforeningen har 114 medlemmer, og 65 af dem – mere end halvdelen – deltager i generalforsamlingen. Der er i snit 200 besøgende til udstillingerne. Kontingentet fastholdes på 300 kroner. Gitte Stagis vælges som formand. Direktør for Willumsens Museum Lisbeth Lund holder foredrag om kunstformidling og om museets planer for fremtiden.
Udstillingen Naturlig Kunst i Langes Magasin i februar-marts med autodidakte kunstmaler Merete Roy fra Lejre med akrylmalerier i forskellige udtryk og med både figurative motiver og landskaber.
Udstillingen Lys og stemninger med billedkunstner Jan Schuler i Langes Magasin i april-maj. Jan Schuler er autodidakt og har gennem mange år levet af sin kunst som er stemningsfulde og detailrige malerier af alt fra forårsdage i Nyhavn til vestjysk natur.
Se avisomtaler af de to udstillinger.
Udstilling i Langes Magasin i september med billedkunstnerne Gerda Louise og Frank Buchgraitz fra Horsens samt keramiker Anne Kryger fra Albertslund – dels med stærkt fabulerende malerier og dels med ligeledes fabulerende unika brugskunst og skulpturer. Se ferniseringskort.

Udstilling med billedkunstner Peter Haubro og kunsthåndværker Elsebeth Hutters i Langes Magasin i november. Billedkunstner og forfatter Peter Haubro har siden århundredskiftet boet og arbejdet først i Albanien og siden i Frankrig. Han udstiller en serie malerier, collager, og collager i samspil med  kalligrafiske udtryk. Kunsthåndværker Elsebeth Hutters bor i Frederikssund. Hun er oprindelig uddannet inden for glas og keramik, men har en del år arbejdet med hjemme- og håndlavet papir som hun former som brugskunst i form af skåle m.v. De to kunstnere kender hinanden fra studietiden.

2018
Udstilling februar-marts i Langes Magasin med billedkunstner Susanne Kirsaa og billedhugger Lene Sandvang. Se brochure og avisomtale.
Udstilling i maj-juni med portrætkunst udført af syv af deltagerne i DR-serien/konkurrencen Danmarks Bedste Portrætmaler tidligere på året: vinderen af konkurrencen Rasmus Aagaard, Amanda Schwarz-Nielsen, Cecilie Lund-Rasmussen, Anne Elisabeth Sanddal Koldsø, Tina Møller, Helle Flindt-Rasmussen og Frederikssund-kunstneren Xenia Michaelsen – der som medlem af kunstforeningens bestyrelse organiserede udstillingen hvor man kunne se både konkurrencebidrag og et udvalg af andre portrætter udført af hver af deltagerne. Se omtalen af udstillingen i Lokalavisen Frederikssund.

Xenia Michaelsen ved ferniseringen af portrætkunstudstillingen i Langes Magasin i Frederikssund – foran et selvportræt. Foto Erik Zangenberg.

Udstilling i september i Langes Magasin med billedkunstner Kaare Norge – som ellers er mest kendt som klassisk guitarvirtuos, og Kunstforeningen arrangerede aftenen før åbningen af udstillingen en vellykket og -besøgt koncert med ham i Elværket. Se brochure.
Udstillingen Et hjørne af Corner i november med billedkunstnerne Jens-Peter Kellermann, Claus Handgaard, Mia Nelle Drøschler, Lars Heiberg og Merete Hansen. Se avisomtale.

2017
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts med grafiker og illustrator Kirsten Bille og billedhugger Serguei Bogouslavski med læderskulpturer.
Udstilling i Langes Magasin i maj med skulptør Doron Silbergberg med menneskelige universer i ler og bronze og Svend Høgh med humoristisk-underfundige tegneserieinspirerede malerier. Svend Høgh (1966) er student fra Frederikssund Gymnasium, i 2010 deltog han i kunstforeningens Kunst som gave-udstlling, og i 2012 udstillede han hos tandlægerne i Skibby.
Udstilling i Langes Magasin i september med billedkunstner Kjeld Jørgen Jensen med en serie malerier med finurlige motiver inkl. titlerne.

2016
Bestyrelsen konstituerede sig med Ann Handberg som formand, Grethe Olsen som næstformand, Bodil Andreasen som kasserer og Vibeke Jacoksen som sekretær. Nyt bestyrelsesmedlem er Xenia Michaelsen og suppleanterne er Susanne Michaelsen, som står for medlemspleje, og Gitte Stagis.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts med Malene og Frank Hammershøj.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni med Helge Nordstrøm og Christelle Bamford med malerier, bronzefigurer og keramik.
Udstilling i Langes Magasin i september med plakatkunstner Gitte Kath.
Markedsdage i Langes Magasin i december med kunstnere fra den lille kunstnerkoloni omkring Vallekilde Højskole – filt af Birgitte Krag Hansen, kjoler af Sanne Schomburg, mix media af Thom Gagner, keramik af Birgitte Kitamoto, grafik af Lars Trier, billedkunst af Steen Bundgård  og keramik af Karen Trier.

2015
Udstilling med værker af den netop afdøde, tidligere formand Jane Nøglebæk udlånt af familien. Se brochure.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts med gruppen Grafittigalleriet og keramiker Heidi av Reyni.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni med keramikeren Dorthe Steenbuch Krabbe og malerne Caroline Krabbe og Louise Haugen (henholdsvis hustru til og døtre af Arne Haugen Sørensen).
Udstilling i Langes Magasin i september-oktober (se brochure) med nordiske kunstnere i samarbejde med Foreningen Norden – fra Danmark (Frederikssund) papirkunstneren Elsebeth Hutters, fra Færøerne maleren Gunleif Grube, fra Ålandsøerne akvareller af Kjell Ekström, fra Sverige maleren Olle Medin, fra Grønland billedkunstneren Linda Riber, fra Norge billedhuggeren Olav Ryan og fra Island søstrene, glaskunstner Sigrún og tekstilkunstner Olöf Einersdóttir.

2014
Foredrag i februar ved Aage Brems-Pedersen om Hieronymus Bosch i samarbejde med Frederikssund Bibliotekerne.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts med Hans Christian Rylander med skulptur, maleri og balletkostumer.
Udstillingen Det ukendte i Langes Magasin i maj med maleren Egon Bjerg Nielsen.
Udstilling i Langes Magasin i september-oktober med maleren Niels Witten.
Udstilling i Langes Magasin i november med maleren og keramikeren Maiken á Grømma. Se brochure.

2013
Formandsskifte: Ann Møllegaard Hanberg afløser Jane Nøglebæk Christensen. Det sker efter en ekstraordinær generalforsamling i maj hvor bestyrelsen blev suppleret efter afgang af bestyrelsesmedlemmer, herunder formand Jane Nøglebæk.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts med kunstnerparret Joseph Salamon og Hanne Sie. Se brochure.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni med maleren Troels Trier med tegneseriebilleder (se avisomtale).
Udstilling i Langes Magasin i september-oktober med maleri og keramik af Nes Lerpa.
Udstilling i Langes Magasin i november med billedkunstnerne Anne-Mette Kofoed og Jens Brammer.

Nogle af de mest trofaste, musikalske underholdere ved Kunstforeningens ferniseringer har været Niels H. Elberling (klaver) og Jørgen Lykkegaard (bas). Her en situation fra 2012. Foto fra kunstforeningens hjemmeside.

2012
Foreningen har 241 betalende medlemmer og kontingentet er 255 kroner. I september-oktober holdes to ekstraordinære generalforsamlinger for at få vedtaget ændringer af vedtægterne.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts den koloristiske og ekspressive maler Allan Stabell. Se brochure.
I april afholdes en bytte kunst-dag i Elværket – herunder udstilles en række portrætter fra foreningens beholdning af Gerda Rytter-tegninger, og besøgende der kunne genkende sig selv på en tegning, fik den gratis med sig hjem (se reportage i Frederiksborg Amts Avis 8. maj 2012).
Udstilling i Lange Magasin i maj med maleren Ulrik Hoff og billedhuggeren Jan Holger Jerichau. Se brochure.
Udstillingen Crying Icons i Langes Magasin i september (se brochure) med billedkunstneren og skaberen af Artmoney Lars Kræmer. Fra udstillingen købte Frederikssund Gymnasium et maleri af Rasputin – se avisomtale. Forud for udstillingen afholdt Frederikssund Bibliotek foredrag med Lars Kræmer og viste i bibliotekets salonvindue en udstilling med Artmony-værker i samme periode som Kunstforeningens udstilling.
Kunst som gave salgsudstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med billedkunstnerne og kunsthåndværkerne Birgit Lendal Beek (keramik), Rikke Blak (glas), Ane-Katrine von Bülow (keramik), Karin Carstens (smykker), Eva Fassmer (grafik), Hanne Galschiøt (collage og maleri), Ulrik Hoff (pastel og maleri), Pernille Koch (maleri og mix), Annette Liisberg (maleri), Torben Lundsted (grafik og skulptur), Anne Ravn (keramik og pilefelt), Jørn Ritsmar (maleri), Irene Rosenkrantz (smykker og figurer), Dorthe Themsen (collage og maleri) og Lone Tonnesen (vævet tøjtilbehør). Frederiksborg Amts Avis havde den 12. november denne reportage.

2011
Formandsskifte: Jane Nøglebæk Christensen afløser Lis Nielsen som trådte ud af foreningens ledelse efter 26 år som bestyrelsesmedlem og to perioder som formand på i alt 19 år. 150 af foreningens 290 medlemmer deltog i generalforsamlingen og var med til at hylde Lis Nielsen med sang, taler og gaver.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts (se brochure) med billedkunstner Leif Sylvester Petersen. Frederiksborg Amts Avis havde den 26. februar en reportage fra ferniseringen – se også foto nedenfor. Foredrag på udstillingens sidste dag med filosoffen Christian Buhl om Billedkunstens filosofi.
Udstillingen Farver ny Verden i Langes Magasin i maj-juni (se brochure) med multikunstnerne Helle Borre og Mikala Valeur.
Udstillingen i Phone You i Langes Magasin i september (se brochure) med den i Sydafrika boende maler Doris Bloom som til udstillingen havde skabt en serie tegninger på iPhone. I forbindelse med udstillingen afholdtes et foredrag af Henrik Lewis-Guttermann om Sydafrika fra apartheid til demokrati.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med maleren Anders Kirkegaard som gennem mange år har været kendt for sit ekspressive maleri, men som aktuelt var sprunget ud som landskabsmaler – lokalt blandt andet med parafraser over L.A. Rings maleri Roskilde Fjord med et motiv fra kysten nord for Frederiksværk (han bor mellem Sølager og Lynæs).

2010
Udstillingen System i kaos i Langes Magasin i februar-marts (se brochure) med billedkunstnerne Boye Willumsen og Jens Christiansen samt fotograf Peter Rahbek. Se reportager i Lokalavisen.
Udstillingen Memorandum i Langes Magasin i maj-juni (se brochure) med billedhuggeren Jan Holger Jerichau.
Kunst som gave i Langes Magasin i september (se brochure) med akvareller af Anne Buhl, Jørn Ritsmar og Vivian Rose, glas af Nanna og Andrew Brown fra Glassmedjen og Gerd Zachariassen, Ilzac Glasdesign, keramik af Allan Hytholm, Tue Poulsen og Jeppe Hagedorn-Olsen, maleri af Frank Hammershøj, Mette Holmberg, Flemming Holmgreen, Svend Høgh, Steen Overgaard Madsen, Lene Sandvang og Ulrik Vintersborg, smykker af Ingrid Hvid, Hanne Jensen og Lizzie Martini, skulptur af Misja Kristoffer Rasmussen og Søren Schaarup, tekstil af Jette Hahne, Inge Egebjerg Hansen, Bitten Hegelund og Arja Pasila, design af Karen Hansen samt tryk af afdøde Niels Nielsen og Frank Rubin.
Udflugt til kunst på Metalskolen i Jørlunde i september.
Udflugt til Wiedewelts mindestøtter i Minelunden ved Jægerspris Slot i oktober.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure og reportage i Amtsavisen) med grafik og skulpturer af Bjørn Nørgaard.

2009
Frederikssunds 200års købstadsjubilæum og flere af Kunstforeningens arrangementer skal ses i den sammenhæng – udstillingen med Ole Kortzau i maj-juni og skulpturudstillingen i parken ved J.F. Willumsens Museum hen over sommeren.
Foreningen udgav dette år en fornyet skulpturguide (folder). Se Medlemsnyt for marts, maj og september.
Udstillingen Eventyrlige Kolorister i Langes Magasin i marts (se plakat) med akvareller og malerier af Torben Bohse, Claus Bojesen og Lene Christensen – i samarbejde med galleriet Arthouse.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni (se brochure 1 og brochure 2) med multikunstneren Ole Kortzau med et bredt udvalg af arbejder fra sølv over keramisk grafik og glas til akvareller. Ole Kortzau udformede logo for købstadsjubilæet. Udstillingen blev støttet med 5000 kroner fra kommunale jubilæumsmidler.
Skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum (se brochure og medlemsnyt) hvor foreningen og museet havde indbudt 12 billedhuggere til at udstille. Af disse var de otte i forvejen repræsenteret med skulpturer i det offentlige rum et eller flere steder i Frederikssund Kommune: Jerry Adder, Aase Frimodt Jensen, Jens Galschiøt, Jun-Ichi Inoue, Steffen Lund, Steen Overgaard Madsen, John Rud og Josef Salamon. Derudover var Frederik Holdgaard, Misja Kristoffer Rasmussen, Søren Schaarup og Ulrik Vintersborg inviteret. Udstillingen var en stor planlægnings- og logistikopgave, og transportomkostningerne beløb sig til cirka 110.000 kroner som blev refunderet af kommunen og Jubilæumsfonden. Værdien af de cirka tyve udstillede værker var opgjort til cirka 3,5 mio kroner. Amtsavisen bragte i april en foromtale med formand Lis Nielsen alene i parken og en reportage fra udstillingsåbningen med trængsel omkring skulpturerne.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med færøsk billedkunst med Edward Fuglø, Frits Johannsen, Asta Luihn, Rannvà Holm Mortensen, Olivur vid Neyst, Torbjørn Olsen, Eydun av Reyni og Kàri Svensson. Amtsavisen havde denne reportage.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med den dengang 73årige keramiker Nils Hyberst Kjeldsen fra Hareskoven og maleren Ole Mogens Lange (1930-2008).

2008
2007-regnskabet balancerede på 94.026,31 kroner med et stort overskud på 25.000 kroner takket være et flot salg af kunst på udstillingerne som indbragte mere end 30.000 kroner.
Kunstforeningen udsender i samarbejde med Turist- og Erhvervskontoret en trefløjet folder med udvalgte kunstværker (primært skulpturer) i det offentlige rum i Frederikssund Kommune (se Skulpturguider). Se Medlemsnyt februar, maj, september og november. Sådan så kunstforeningens hjemmeside ud det år.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts (se brochure) med maleri, grafik og tegning af Dea van Twillert, Dick Oostra, Marie Svan Olsen og Simon Thrane – to hollændere og to danskere som udstillet sammen i både Holland og Danmark (Kirsten Kjærs Museum). Frederikssund Avis bragte 26. februar denne reportage.
Udstilling i Langes Magasin i juni (se udstillingskatalog) med maleri, tegning og skulptur af Skuldelev-kunstneren Jerry Adder (Allan Justesen), datteren Maria Wittrup Justesen og sønnen Josua Wittrup Justesen. Amtsavisen bragte 31. maj denne reportage.
Udstillingen Kunsten – Skolen – Nødvendigheden i Langes Magasin i september i samarbejde med Kunsthøjskolen Thorstedlund i anledning af skolens 25års jubilæum – se udstillingskatalog. De udstillende kunstnere er tyve lærere og gæstelærere tilknyttet Kunsthøjskolen: Lotte Agger, Sonny Asemota, Peter Lind Busk, Maria Christiansen, Martin Fasing, Pia Fonnesbech, Anne Marie Frank, Sophie Hjerl, Kasper Holten, Jobim Jochimsen, Morten Ernlund Jørgensen, Line Kallmayer, Hanne Linde, Anne Nielsen, Håkan Nyström, Mille Rude, Lisbet Soya, Ebbe Laurs Sørensen, Alexander Tovborg og Charlotte Thrane. Til udstillingen (og jubilæet) blev udgivet en publikation* med præsentation af kunstnerne og bidrag af undervisningsminister Bertel Haarder, filosof Arno Victor Nielsen og højskoleforstander Dan Mølgaard. Under udstillingen holdt Kunstforeningen i Langes Magasin arrangement med billedhugger og grafiker Kasper Holten.
* Publikationen – og en foldet plakat – har formater der umiddelbart ikke muliggør en skanning til pdf i A4-format.
Udstillingen Kunst som gave i Langes Magasin i november-december (se brochure – i ståeden A5-format med to fløje der åbner til opslag i liggende A4-format). Der deltog tyve kunstnere og kunsthåndværkere: billedkunstnerne Niels Bielefeldt-Andersen, Christina Christiansen, Maiken Hejnfelt, Birte Claire Højberg, Else Strandsbjerg Haakonsen, Lailasilke Krogsgaard og Steffen Lund, skulptørerne Bjarne Leth Nielsen og Astrid Brandt Rasmussen, keramikerne Anne Roldsted, Inger Tribler og Helle Duus Weiss, glaskunstnerne Heidi Bang-Kønig og Christina Ryttersø og en blandet gruppe med Gitte Harslev (papircollager og skulptur), Helle Hesseldal (tegneseriebilleder og papirflet), Regitze Rude (stofbilleder), Susan Skou-Pedersen (ikoner) og Anja Wium. Læs formandens ferniseringstale.

2007
Ved generalforsamlingen fortalte Annette Johansen om sin ny stilling som direktør på J.F. Willumsens Museum. 2006-regnskabet balancerede på 67.205,78 kroner. Se Frederikssund Avis’ reportage fra generalforsamlingen. Foreningen udgav dette år en skulpturguide (folder). Se medlemsnyt for februar, april, maj, september og november. Vedtægterne for Willumsens Museum ændres, således at Kunstforeningen får en plads i bestyrelsen.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med den lettiske billedkunstner Inara Petrusevich.
Udflugt i marts til udstillingen Kongerækken i kunsten i de kongelige repræsentationslokaler på Christiansborg Slot.
Udstilling i Langes Magasin i juni (se brochure) med den Allerød-baserede kunstnergruppe Ni Liv med billedkunstnerne Inger Andersen, Helle Malling Beck, Elisabeth Bækmark, Dan Rasmussen og Børge Thomsen, keramikerne Lasse Birk, Anette Christiansen og Rikke Fjalland samt fotograf Allan Nørregaard. Amtsavisen bragte denne reportage.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med tre gange Galschiøt: det i Frederikssund fødte søskendepar billedkunstner Hanne Galschiøt og skulptør Jens Galschiøt samt Hannes datter fotograf Signe Galschiøt. Amtsavisen bragte denne reportage. Læs formandens ferniseringstale.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med malerier og skulpturer af det i Horsens boende ægtepar Gerda Louise og Frank Buchgraitz.

2006
I generalforsamlingen deltog cirka 180 medlemmer. De nyvalgte bestyrelse blev fotograferet: Afventer skanning. 2005-regnskabet balancerede ved 78.438,80 kroner. Se Medlemsnyt maj, september og november.
Udstilling i Langes Magasin i februar-marts (se plakat) med glas- og metalkunstner Pia Rakel Sverrisdóttir og fotograf og grafiker Niels Peter Juhl (Fotografiske metaforer). De to kunstnere deltog med henholdsvis cirka 90 (små og store) og 40 værker. Der blev solgt for 13-14.000 kroner – cirka halvt til hver, og Kunstforeningen stod for halvdelen af købet. Amtsavisen havde denne reportage.
Udstillingen Nordiske drømme i Langes Magasin i maj (se brochure og avisomtale mm) med bornholmsk kunsthåndværk af en lang række medlemmer af sammenslutningen Arts and Crafts Association Bornholm, ACAB, inden for områderne keramik, glas, tekstil, metal og træ. Et bindeled til det bornholmske var højskoleforstander Dan Mølgaard som var kommet til Thorstedlund Kunsthøjskole fra en stilling som leder af Grønbechs Gård i Hasle, et væsentligt udstillingssted for kunst og kunsthåndværk på øen. Blandt de 56 ACAB-medlemmer var udvalgt godt en snes som blev sat sammen i ti tværfaglige smågrupper (par) som hver især skulle forholde sig til udstillingens tema om de nordiske drømme. Udstillingen havde 600 besøgende og fik et tilskud på 4000 kroner fra Nordea. Der blev solgt for cirka 23.000 kroner.
Medlemsudflugt til Cisterne på Frederiksberg i juni blev aflyst på grund af for ringe tilslutning.
Medlemmer inviteret til at se privat kunstsamling hos bestyrelsesmedlem Mogens Andersen i august.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med kunst fra Den Iberiske Halvø med otte europæisk anerkendte kunstnere fra Portugal og Spanien. Udstillingen er skabt i samarbejde med en af de deltagende kunstnere, portugisiske Beolinda Fonseca, og det danske galleri Arthouse som stillede de øvrige kunstneres værker til rådighed. Der blev solgt for godt 35.000 kroner. Amtsavisen havde denne reportage.
Salgsudstillingen Kunst som gave afholdt i Langes Magasin i november-december (se brochure) med 15 kunstnere og kunsthåndværkere: Billedkunstnerne Renate Borgen, Iben Grünbaum, Mette Holmskov, Olga Jacobsen, Pernille Lykkegaard, Lotte Reimer og Inger Skive, billedhuggerne Frederik Holdgaard og Marianne Schepelern, glaskunstner Skak Snitker, keramikerne Lisbeth Skytte Christiansen og Charlotte Nielsen, papirkunstneren Elsebeth Hutters, smykkekunstner Marie-Louise Kristensen samt Dennung Sølvsmedje. Marie-Louise Kristensen deltog blandt andet med brochen Tillykke Fr.sund ny kommune med et broderet stykke med den ny Frederikssund Kommunes blå-hvide våben med vikingeskibet. Smykket blev købt af kommunen til brug for de kvindelige giftefogeder. Udstillingen blev set af 770, den omfattede 217 værker, og der blev solgt for næsten 92.000 kroner. Amtsavisen havde denne reportage. Læs formandens åbningstale.
På den i disse år tilbagevendende nytårskur for Kunstforeningens bestyrelse, som formanden lægger hus og køkken til, er menuen røget hellefisk på surbrød, røget, glaseret skinke med spinattimbale og æblekage a la Bente.

2005
Kunstforeningens 60års jubilæum blev fejret med to udstillinger, og man inviterede ikke kun borgmesteren og kulturudvalgsformanden, men også kulturministeren (som dog meldte afbud).

Forsiden af invitationen til udstillingerne havde form af et omslag med et rids over de 60 år med indlagt jubilæumsgave til medlemmerne i form af en lille farvelitografi (stentryk) af grafikeren Bo Rødding (se nedenfor). Forsiden er illustreret med en tegning af Emanuel Nielsen med et træmotiv fra Færgelunden.

Generalforsamlingen har siden stedets indvielse været afholdt i Langes Magasin, men Kunstforeningen er vokset fra stedet, og mødet afholdes fra nu af i Kulturhuset Elværket. Generalforsamling afholdtes under jubilæumsudstillingen. Festtaler var tidligere kunsthøjskoleforstander Niels Elberling der talte til de nærved 200 deltagere i generalforsamlingen over emnet Kunsten og jeg. 2004-regnskabet balancerede på 77.093,11 kroner (årets udgifter). Frederiksborg Amts Avis havde denne reportage, Fjordbyerne denne reportage, Frederikssund Avis denne reportage og dette foreningsportræt af journalist Iben Nørgaard Jensen – Kunstforening i 60 år – et barn af krigen. Se medlemsnyt for maj og november.

Kunstforeningen fik en del lykønskninger som fx denne fra Sonja Solskin og Svend Ritter.

Jubilæumsudstilling i Langes Magasin i februar-marts med cirka 30 kunstnere – lokale og udefra kommende: Jens Bohr, Victor Brockdorff, Per Baagøe, Johannes Carstensen, Ib Geertsen, Majken à Grømma, Thorvald Hagedorn-Olsen, Stine Ring Hansen, Ole Heerup, Karsten Krogstrup, Ove Køser, Morten Lassen, Steffen Martin, Peter Misfeldt, Emanuel Nielsen, Morten Nielsen, Niels Nielsen, Ulf Rasmussen, Lene Regius, Svend Ritter, Hjalte Skovgaard, Henrielle Sonne, Sten&Papir med Emma Løsecke Nielsen, Inge-Lise Øhrberg, Ines Sørensen og Steffen Lund, Ernst Syberg, Jette Thyssen, Per Weiss, Jørgen Wiberg og J.F. Willumsen. Samtidig afholdtes en udstilling i Kulturhuset Elværket med plakater, avisomtaler, fotografier m.v. fra Kunstforeningens 60årige virke. Nordea støttede udstillingerne med 8000 kroner. Udstillingen i Langes Magasin blev set af mindst 667 gæster.

Grafiker Bo Rødding stod bag kunstforeningens jubilæumsgave til medlemmerne i form af et lille grafisk tryk. Her et af de i alt 16 forskellige tryk der hver kun blev lavet i et mindre oplag.

Udstilling i Langes Magasin i maj-juni (se brochure) med billedkunstnerne Kirsten Murhart og Steen Overgaard Madsen. Kirsten Murhart solgte ni værker, heraf et til Frederikssund Kommunes Kunstforening, Steen Overgaard Madsen to.
Skulpturudstilling på plænen ved Elværkscaféen i juni i samarbejde med Kulturhuset Elværket (se brochure, folder og planche) med 16 værker af seks billedhuggere – Stine Ring Hansen, Steffen Lund, Steffen Lüttge, Steen Overgaard Madsen, Lars Skov Nielsen og Misja Kristoffer Rasmussen. Desuden deltog maleren og grafikeren Monica Partipilo med 14 malerier og en række serigrafier indendørs i Elværket. På åbningsdagen (grundlovsdag) optrådte teatermennesket Jytte Abildstrøm. Til udstillingens samlede budget på 32.000 kroner ydede Frederikssund Kommune et tilskud på 19.000 kroner. Amtsavisen bragte disse reportager 1 og 2, Fjordbyerne denne reportage.
Udstilling i Glassalen på Restaurant Kalvøen i august-september-oktober med 11 oliemalerier og seks akvareller af Niels Bielefeldt-Andersen. Se brochure og avisomtaler.
Udstillingen Farver og bløde former i Langes Magasin i september (se brochure) med den japanske kunstmaler Yoshiki Nakahara og den danske billedhugger Carsten Jensen.
Udflugt til Christiansborg den 11. oktober med rundvisning om Folketingets kunst med 25 deltagere.
Udstillingen Mennesket og dets omgivelser i Langes Magasin i november (se brochure) med fire billedkunstnere – Lotte Agger, Pia Fonnesbech, Anna Lindgren og Marie Svan Olsen med olie- og akrylmaleri, foto og grafik.
Ved ferniseringen af novemberudstillingen den 5. november holdtes kunstcafé med salg af tegninger og skitser af Gerda Rytter. Det indkomne beløb på 3361,50 kroner gik til hjælp til jordskælvsramte i Pakistan. De fire udstillende kunstnere bidrog med ferniseringsdagens omsætning fra salget af postkort og litografier på 1000 kroner.
Udflugt den 16. november til Kunstmuseet Arkens Marc Chagall-udstilling med 24 deltagere.
Foreningens trofaste samarbejdspartner kulturdirektør Mogens Højenvang går på pension.

Frederikssund Kommunes kulturpris gik i 2004 til Finn Amorsen fra Seaside Jazzklub og Lis Nielsen fra Frederikssund Kunstforening. Her overrakt af kulturudvalgsforand Grethe Olsen.

2004
Medlemstallet er 217. 2003-regnskabet balancerede på 119.875,61 kroner. Se årets aktivitetskalender og medlemsnyt for maj og november. Kunstforeningens formand Lis Nielsen blev tildelt Frederikssund Kommunes kulturpris – se Amtsavisens reportage og Frederikssund Avis’ reportage. Frederikssund Avis bragte i anledning af et Åben By-arrangement den 2. maj et tillæg med en artikel om byens kunstliv og med interview med Kunstforeningens formand Lis Nielsen.
Kunstforeningen og Thorstedlund Kunsthøjskole indgår en aftale om fælles café-arrangementer på højskolen med foredrag/udstillinger hvortil Kunstforeningens medlemmer har gratis adgang. Desuden skal Kunstforeningen være behjælpelig med indbydelser til en årlig udstilling i Langes Magasin med elevarbejder fra kunsthøjskolen.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med værker fra forstander på Thorstedlund Kunsthøjskole Ole Lindboes kunstsamling på i alt omkring 1000 værker. Der vises et udvalg på 34 værker af blandt andre Karel Appel, Pierre Alechinsky, Corneille, Asger Jorn, Bent Holstein, Ulrik Hoff, Kristian Hornsleth, Jesper Knudsen, Sergei Sviatcenko, Claus Roland og Bentemarie Kjeldbæk. Se Amtsavisens reportage og Frederikssund Avis’ reportage.
Café-arrangement på Thorstedlund i marts om ArtMoney med foredrag og udstillinger ved Lars Kræmer.
Udflugt til Pacasso-udstilling på Arken i april med cirka 30 deltagere.
Salgsudstilling i Kulturhuset Elværket den 25. april hvor Kunstforeningen sælger ud af sin beholdning af kunst af Gerda Rytter – udstilling med cirka 30 malerier og akvareller og mange tegninger, i alt cirka 315 værker, den store sal i Elværket var nærmest tapetseret med billeder. Se plakater, Amtsavisens reportage og værkfortegnelse.
Café-arrangement på Thorstedlund i maj med foredrag ved Kristian Hornsleth.
Udstillingen Skal det være så blåt? i Langes Magasin i juni (se brochure) med keramiker og tegner Sten Lykke Madsen og billedkunstner Frank Hammershøj arrangeret i samarbejde med Galleri Rasmus. Se Amtsavisens reportage.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med billedkunstner Naja Salto og billedhugger John Rud under titlen Naturen – en kilde til inspiration. Af Naja Saltos billeder blev der solgt for 35.000 kroner, og af John Ruds skulpturer blev der solgt tre til 5.000 kroner stykket.
Café-arrangementer på Thorstedlund i september og oktober om temaerne kunstoplevelse og spiritualitet.
Galleri-udflugt til København i oktober med Kunsthøjskolens forstander Ole Lindboe som guide.
Frederikssund Kommunes Kulturpris 2004 blev i oktober tildelt Frederikssund Kunstforenings formand Lis Nielsen og formand for SeaSide Jazzklub Finn Amorsen.
Kunst som gave – salgsudstilling i Lange Magasin i november (se brochurer) med 16 kunstnere og kunsthåndværkere: Kunstmaler Tina Bendz, keramiker Anette Christiansen, kunstmaler Laurentius van Dam, smykkekunstner Lisbeth Dauv, kunstmaler Deolinda Fonseca, kunstmaler Karin J. Guldfeldt-Kragh, kunstmaler Anders Kelstrup, smykkekunstner Inge Krogsgaard-Nielsen, billedhugger Steffen Lund, kunstmaler Pernille Lykkegaard, glaskunstner Ole Werner Munck, kunstmaler Jørn Ritsmar, kunstmaler Bo Rødding, billedvæver Dorthe Sigsgaard, tekstilkunstner Sussan Skou-Pedersen og glaskunstnerne Rohde, Søgaard Glas. Der blev solgt for godt 47.000 kroner – heraf var Kunstforeningens indkøb godt 15.000 kroner. Der var 750 besøgende. Under udstillingen blev der en søndag afholdt en grafisk workshop for børn under ledelse af Bo Rødding. Amtsavisen havde denne reportage med fokus på Pernille Lykkegaard.

Thorvald Hagedorn-Olsen – 100 år i 2003 – Roskilde Fjord cirka 1941.

Kunstforeningens bestyrelse 2004 – øverst fra venstre Anders Kelstrup, Mogens Andersen, Bente Romme, Jørn Ritsmar og Ib Nielsen, nederst fra venstre formand Lis Nielsen, Elsebeth Hutters og Jette Oldrup.

2003
Generalforsamling med foredrag af Ole Lindboe, forstander for Thorstedlund Kunsthøjskole. Cirka halvdelen af foreningens 210 medlemmer deltog. 2002-regnskabet balancerede på 94.698,57 kroner. Se årsprogram og medlemsnyt maj og november.

Retrospektiv udstilling i Langes Magasin i marts med Thorvald Hagedorn-Olsen i anledning af 100årets for dennes fødsel. Se brochurer og værkfortegnelse. Frederiksborg Amts Avis havde denne reportage plus ovenfor gengivne foromtale og Frederikssund Avis denne reportage. Se øvrige avisomtaler. Udstillingen hed Forårsblåt med undertitlen Gensynets glæde, den havde 1200 besøgende og var den hidtil bedst besøgte fernisering (mindst 250 ifølge et notat), cirka halvdelen af de 42 udstillede billeder blev solgt, og der blev solgt for i alt 147.000 kroner. En lille del af de udstillede malerier var i privat eje, resten tilhørte Bredgade Kunsthandel og var til salg. Værkerne var fra 1920 til slutningen af 1980erne. Desuden viste udstillingen for første gang et udvalg af Thorvald Hagedorn-Olsens lerskulpturer som ifølge sønnen Jeppe skulle stamme fra cirka 1965 hvor faderen lavede en stor keramisk frise til Glostrup Amtssygehus. Formand Lis Nielsen afsluttede sin åbningstale med at læse Thorkild Hagedorn-Olsens manifest om hvad kunst er. Inge og Niels Eje (barnebarn) på obo og cello gav koncert ved ferniseringen – herunder to stykker komponeret til lejligheden. Herunder formand Lis Nielsen på avisfoto af Lars Skov med et par af Hagedorn-Olsens små skulpturer som ikke før havde været udstillet.

Udstilling om Gerda Rytter på Færgegården – Gerda Rytter 1901-2000 – på opdagelse i en frederikssundmalers univers. Se brochure. Udstillingen var et samarbejde mellem museet og Kunstforeningen. Foreningen havde købt hendes kunst af boet, og museet havde fået en del af indboet overdraget. Udstillingen var kurateret af historiker Merete Ettrup som genskabte en del af den tidslomme fra det 20. århundrede som samlermennesket Gerda Rytter levede i. Gerda Rytter ernærede sig gennem livet udelukkende ved sit kunstneriske arbejde. ‘Kunstmalerinde’ stod der på det støbte skilt på havelågen til Søvej 2 i Frederikssund hvor hun boede den sidste halvdel af sit liv. Udstillingsåbningen blev festliggjort med en koncert af Det musiske selskabs Trio med Syssen Kappel på bratsch, Nanna Kagan på fløjte og Elisabeth Koch på blokfløjte. Der var 64 deltagere, heraf 18 ikke-medlemmer.
Udstilling i Langes Magasin i maj (se brochure) med malerier, grafik og collager samt en større guitarskulptur i beton af svenske Peter Gadh der viste 57 værker med musik som hovedtema. Peter Gadh er selv musiker med klassisk blues som speciale, og han optrådte med sin musik ved ferniseringen sammen med sin musikkompagnon Roland Hallgren.
Besøgsarrangement i september på skulpturudstillingsstedet Veksølund med et par og 30 deltagere.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med de i Frederikssund opvoksede søstre, keramikeren Annie Bech Poulsen og billedkunstneren Hanne Bech Juul. Amtsavisen havde denne reportage – se også foto nedenfor. Annie deltog med et par snese skåle, kander og vaser m.m. i keramik og stentøj, Hanne med cirka 30 oliemalerier hovedsagelig med motiver fra naturen i Norge hvor hun bor. Søstrene var samme år leverandør af værker til Nordeas erhvervspris, og værkerne indgik i udstillingen. Hanne og Annie solgte for næsten 23.000 kroner, og heraf var de 7000 kroner Kunstforeningens køb. Frederikssund Kommune købte en stentøjsskål af Annie og et maleri af Hanne. Der var et musikalsk indslag ved ferniseringen med Annies datter Maria Bech Poulsen på tværfløjte og veninden Marie Bjergkvist på violin.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med billedkunstner Kristina Buk Jørgensen og smykkedesigner Zarah Voigt. Kristina Buk Jørgensen var et år forinden flyttet til Frederikssund med atelier bag Sommerlyst på Roskildevej. Det var Kunstforeningen der satte de to kunstnere sammen til udstillingen – de kendte ikke hinanden på forhånd. Frederikssund Kommune købte to af Kristina Buk Jørgensens malerier.

De fra Frederikssund stammende søstre Annie Bech Poulsen og Annie Bech Juul udstillede i 2003.

2002
2001-regnskabet balancerede på 85.050,30 kroner. Se medlemsnyt forår.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med maleren Morten Lassen som viser olie på lærred og blandteknik på papir.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni (se brochure) med maleri og akvarel af den i Tyskland boende maler Bent Stubbe Teglbjærg og En Ringverden af smykkekunstner Knud Ellitsgaard-Rasmussen med skulpturelle, fem-syv centimeter høje ringe inspireret af Ringenes Herre.
Udstilling på Egnsmuseet Færgegården i juli-august hvor Kunstforeningen i samarbejde med museet viser glasmaleri og træskulpturer af den polske kunstner Krzysztof Okon (glasmalerierne udført i den såkaldt Hinterglas-teknik hvor motivet påføres glassets bagside spejlvendt og i omvendt rækkefølge, det vil sige som for-, mellem- og baggrund).
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med billedhugger Stine Ring Hansen og grafiker Torben Bo Halbirk. Under ferniseringen blev der afholdt et par timers jazzcafé med Martin Jacobsen Quartet med støtte fra Nordea (Martin Jacobsen på tenorsaxofon, Jesper Lundgaard på kontrabas og Frands Rifbjerg på trompet). Torben Bo Halbirk deltog med et par snese grafiske arbejder, og Stine Ring Hansen viste et par og tyve bronzeskulpturer heriblandt en meget stor Rumpefugl placeret på fortovet foran magasinbygningen (se foto nedenfor). Stine Ring Hansen var årets kunstner bag Nordeas erhvervspris (til Fjordbus i Slangerup), og de to værker fra erhvervsprisen indgik i udstillingen.
Kunst som gave – salgsudstilling i Langes Magasin i november med 18 kunstnere og kunsthåndværkere (se brochure og Amtsavisens reportage): smykkekunstner Conni Bloch, kunstmaler Bjørn Bursel, træskærer Hans Ditlev, glaskunstner Rikke Hagen, kunstmaler Hanne Hermann, kunstmaler Elle Weitling Hogsted, træskærer Hans Jørgen Husum, papirskulptør Elsebeth Hutters, grafiker Brita Jeppesen, smykkekunstner Marie-Louise Kristensen, kunstmaler Mogens Lange, keramiker Anne Nielsen, quilter Annalise Norsker, pilefletter Anne Ravn, keramiker Tine Riegels, keramiker Merete Strøm Jørgensen, tekstilhåndværker Jette Sværdpil og kunstmaler Sisse Westergaard. 930 besøgende.

Rumpefugl, skulptur af Stine Ring Hansen, blikfang på fortovet foran Langes Magasin på udstilling i 2002 – skulpturen kan ses på et foto af Langes Magasin gengivet på kunstforeningens Kunst som Gavebrochure.

2001
Formandsskifte: Lis Nielsen afløser Niels Bielefeldt-Andersen. Medlemstal 172. Mere end halvdelen – cirka 90 – deltog i generalforsamlingen. 2000-regnskabet balancerede på 80.790,19 kroner. Frederikssund Avis bragte en omtale af generalforsamlingen med et foto af en situation med Lis Nielsen (tiltrædende formand) og Niels Biehlefeldt-Andersen (afgående formand) og fru Birthe. Se medlemsnyt forår.
Udstilling i Langes Magasin i marts-april (se brochure) med fem færøske malere (formidlet gennem Galleri Rasmus) – Hanni Bjartelid, Majken á Grømma (udstillede også i Kunstforeningen i 2000), Amariel Nordoy, Eydun Av Reyni og Kári Svensson. Frederikssund Kommune købte et maleri på papir af Majken á Grømma for 3400 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i maj med 18 særimner*kunstneres arbejder (ikke grise): Lise Aarup, Sonny Asemota, Ruben Calmer, Bodil Eje, Hanne Galschiøtt, Jens Galschiøtt, Jeppe Hagedorn-Olsen, Ole Kortzau, Niels Kreiberg, Bernhard Lipsøe, Leonard Olchansky, Willian Skotte Olsen, Anne Ravn, Sten&Papir med Emma Løsecke Nielsen, Inge-Lise Øhrberg, Ines Sørensen og Steffen Lund og Niels Sylvest. Se brochure – bemærk at de er illustrerede med skiftende indklæbede fotos af værker. Amtsavisens reportage fra ferniseringen viser fotos af Bert Walter, Niels Sylvest, Lise Aarup, Leonard Olchansky, Bernhard Lipsøe, Lis Nielsen, Inge-Lise Øhrberg, Sonny Asemota, Jeppe Hagedorn-Olsen, Anne Ravn og Bodil Eje. Frederikssund Avis’ reportage fra ferniseringen viser fotos af Bodil Eje, Leonard Olchansky, Niels Sylvest, Lise Aarup, Lis Nielsen og Anne Ravn.
* Særimner var et projekt i anledning af Vikingespillets 50års jubilæum hvor 100 grasfibergrise i naturlig størrelse blev ‘solgt’ til dekoration af både amatører og professionelle kunstnere og senere auktioneret bort. For de indkomne midler blev blandt andet bygget en musikpavillon i Bløden midt i Frederikssund. Se artikel om projektmageren Bert Walter i personregister.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med Aase Haugaard der viser unika keramik, og Peter Haubro der viser maleri, tegning og collage. De viser hver 40-50 værker.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med maleren Inger Pasborg og billedhuggeren Jens-Peter Kellermann.

De tilstedeværende særimner-kunstnere ved ferniseringen i Langes Magasin i maj 2001 – fra Amtsavisens reportage.

2000
1999-regnskabet balancerede på 59.030,39 kroner. Medlemstal 195. Se medlemsnyt forår.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med den polske kunstner Kazimierz Twardowski der viste akvarel og monotypi (grafisk metode hvoraf der kun kommer et enkelt aftryk).
Udstilling i Langes Magasin i maj (se brochure) med keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson og maleren Bente Linnemann. Keramikken var et udvalg af Börjeson-parrets nyeste saltglaserede stentøjsarbejder, Bente Linnemann viste gouache, olie, akvarel, grafik og blandingsteknikker. Frederikssund Kommune købte en keramisk skål for 6000 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med den færøske keramiker, skulptør og maler Majken á Grømma (boede i Odsherred til sin død i 2016). Frederikssund Kommune købte maleriet Hvil ved kløften for 6200 kroner. Der blev solgt malerier og keramik for i alt for godt 40.000 kroner.
Kunst som julegave – julemarked i Langes Magasin i november-december med en snes kunstnere og kunsthåndværkere. Se plakat. Deltagerne er Arresø Glashytte med glaskunstnerne Hans Frederik Friedrichsen og Ina Mathiasen, Maria Buras, Hanne Galschiøt, Jens Galschiøt, Peter Haubro, Mette Holmskov, Lone Jacobsen, Mette Jørgensen, Seppo Mattinen, Peter Hesk Møller, Jørgen Ritsmar, (boet efter) Gerda Rytter, Jette Sigersted, Sten&Papir med Emma Løsecke Nielsen, Inge-Lise Øhrberg, Ines Sørensen og Steffen Lund, Rita Sølvbjerg Petersen og Jette Thyssen.

1999
1998-regnskabet balancerede på 62.216,22 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i februar (se brochure) med Vivian Rose der viser malerier, relieffer i ovnformet glas og ti steler med mennesker og grafisk enkle tegn. Frederikssund Kommune købte to akvareller. Vivian Rose havde tilbage i 1980 sin første udstilling i Kunstforeningens regi. Amtsavisen havde denne omtale af udstillingen og den samtidige generalforsamling.
Udstilling i Langes Magasin i juni (se brochure) med Sunny Asemota der viser malerier og glasskulpturer med stærk afrikansk inspiration og ofte erotiske. Han solgte godt – for cirka 28.000 kroner, i alt 12 værker, heraf fire glasdildoer.
Udstilling i Langes Magasin i september (se plakat *) med Hanne Salamon der viser emaljemaleri og emaljeskulptur samt collager og litografier. Frederikssund Kommune købte et lille emaljemaleri og litografien Blå sommerfugl. * Se artikel om Hanne Warming om hvordan illustrationen på plakaten blev lavet.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med Per Warming Larsen der viser oliemalerier hvor han har arbejdet med oliefarverne på sin helt egen måde – blandt andet med nogle afskrabninger a la de typer håndskrifter i pergament som genbruges ved at skrabe den oprindelige tekst bort – palimpsest – som han også kalder nogle af sine værker. Frederikssund Kommune købte netop et sådant værk.

1998
1997-regnskabet balancerede på 87.811,76 kroner. 217 medlemmer. Se medlemsnyt forår.
Udstilling i Lange Magasin i marts (se brochure) med maleren Svend Bruun der viser godt 30 akrylmalerier alle i stærke varme farver og med et tema han selv kalder “Mennesker i bevægelse”.
Udstilling i Langes Magasin i maj-juni (se brochure) med billedhuggeren Helge Holmskov (1912-1982) med efterladte værker arrangeret i samarbejde med enken Minna Holmskov – både en række oliemalerier og en række skulpturer i bronze og andre metaller og i sten. Den store transportopgave blev sponsoreret af Unibank med 5000 kroner. Frederikssund Kommune købte udstillingens eneste litografi, og Kunstforeningen købte et landskabsmaleri og figuren Kærlighedspar i gibs.
Udstilling i Langes Magasin i september med maleren Ole Bach Sørensen der viste malerier og oliepasteller herunder en serie med inspiration fra Rembrandt.
Kunst som julegave – julemarked i Langes Magasin i december med 24 kunstnere og kunsthåndværkere der “udstiller arbejder der størrelses- og prismæssigt egner sig til julegaver”. Se brochure. Deltagerne er Sunny Asemota, Jørgen Beckmann, Svend Bruun, Bjørn Bursel, Dorthe Grum-Schwensen, Majken á Grømma, Jeppe Hagedorn-Olsen, Ole Folmer Hansen, Mette Holmskov, Carsten Krogstrup, Jan Kuloj, Lars Ly Lyndrup, Anette Martinussen, Anne Marie Mejlholm, Ib Meyer, Hanne Salamon, Bettina Schori, Rita Sølvbjerg Petersen, Ole Bach Sørensen, Tine Whitta og gruppen Sten&Papir med Emma Løsecke Nielsen, Inge-Lise Øhrberg, Ines Sørensen og Steffen Lund. Omsætningen er omkring 36.000 kroner, heraf står Frederikssund Kunstforening for indkøb for 12.300 kroner og Frederikssund Kommune for 4600 kroner (tre serigrafier af Ole Folmer Hansen, fire malerier af Mette Holmskov og en keramikskål af Majken á Grømma).

1997
1996-regnskabet balancerede på 123.801,43 kroner. Se medlemsnyt forår.
Udstilling i Lange Magasin i marts (se brochure) med grafikeren Anne Marie Mejlholm som viser cirka 3o værker – træsnit, collager og tegninger af indtryk fra udlandsophold især i Nordafrika og ørkenlandskabet omkring Nilen.
Foredrag i Elværket i april i samarbejde med Folkeuniversitetet med kunsthistorikeren Søren Elbak der taler om Emil Nolde.
Udstilling i Langes Magasin i juni med maleren og billedhuggeren Dorthe Grum-Schwensen.
Udstilling i Langes Magasin i september (se pressemeddelelse) med computerkunstneren Ole Bundgaard med to snese digitale billeder hvor han har kombineret skannede billeder med ‘overmalinger’ med computerpen og mus. De færdige billeder er printede.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med billedhuggeren Markan Christensen der viser skulpturer, relieffer og grafik, i alt et par snese værker.

Fra ophængningen af Ole Folmer Hansens udstilling arts 1996.

1996
Formandsskifte: Niels Bielefeldt-Andersen afløser Lis Nielsen. 1995-regnskabet balancerede på 160.186,74 kroner. Læs afgående formand Lis Nielsens beretning på generalforsamlingen.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure og omtale i Frederikssund Avis) med malerier og serigrafiske tryk af Ole Folmer Hansen.
Udflugt til Kunstmuseet Arkens Emil Nolde-udstilling i april med 48 deltagere.
Udstilling i Lange Magasin i juni (se brochurer) med den tjekkisk-franske maler og billedhugger Darina Raskova som viste cirka 50 værker, hovedsagelig akryl på træ.
Udstilling i Langes Magasin i september med den autodidakte og spontane maler Niels Kongsbak der viste et par snese billeder.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med maleren Lars Ly der viste knap 30 billeder med blandt andet bemalede materialecollager.

Frederikssundkunstnerne Ove Køser, Gerda Rytter, Morten Nielsen og Ulf Rasmussen sammen med kunstforeningens formand Lis Nielsen ved kunstforeningens 5oårs jubilæumsudstilling i 1995.

1995
Kunstforeningen holder 50års jubilæum. Foreningen har 240 medlemmer, og årskontingentet er 150 kroner. Se Medlemsnyt forår, juni og november.
Kunstforeningen fejrer sit 50års jubilæum ved et arrangement på Restaurant Kalvøen og med samtidige udstillinger i Langes Magasin og Kulturhuset Elværket. Se invitation. Se avisomtaler og reportager.
På Kalvøen deltager op mod 200 personer (187 tilmeldte) som alle betaler en ‘kunstafgift’ på 50 kroner, og programmet består af et causeri af Søren Elbak over maleren Sigurd Swanes billeder og liv og bortlodning af værker af Ole Sporring, William Skotte Olsen og Thorvald Hagedorn-Olsen samt en let anretning plus musik af Thomas Sunke Hansen.
Udstillingen i Langes Magasin (se brochure og avisomtaler ) var en retrospektiv samling af tolv af Frederikssunds og omegns ældre kunstnere: Thorvald Hagedorn-Olsen, Ove Køser, Povl Larsen, Emanuel Nielsen, Morten Nielsen, Niels Nielsen, Ulf Rasmussen, Gerda Rytter, Hjalte Skovgaard, Ernst Syberg, Povl Søndergaard og Jørgen Wiberg. Til stede ved ferniseringen var Ove Køser, Morten Nielsen, Ulf Rasmussen og Gerda Rytter.
Udstillingen i Elværket (se brochure) er med billedhuggeren Søren Jensen som viser skulpturer og tegninger.
50års jubilæet markeres også med skriftet Frederikssund Kunstforening 1945-1995 50 års jubilæumillustreret med eksempler på udstillet kunst og med artikler af formand Lis Nielsen En nysgerrighed blev vakt, Leif Bjørner En veterans erindringer, Emma Løsecke Nielsen Et nødvendigt aktiv, Søren Jensen Spørgsmål til en kunstner, Bert Walter Mangfoldighed er styrke og Niels H. Elberling Kunstens nødvendige forudsætning.
Udstillingen Scenes of Shetland i Langes Magasin i juni med tegninger af Peter Biehl, billedlærer på Thorstedlund Kunsthøjskole. Se brochure og omtale i Frederikssund Avis.

Formand Lis Nielsen med Morten Nielsen i dennes udstilling i september 1995. Avisfoto.

Udstilling i Langes Magasin i september med den 75-årige Morten Nielsen med en lille snes skulpturer hovedsagelig i bronze og godt 70 akvareller. Morten Nielsen var til stede ved ferniseringen og på udstillingens sidste dag den 28. september som også var hans fødselsdag. Frederikssund Private Realskole købte en lille akvarel, og Frederikssund Kommune købte en stor akvarel. Se indbydelse til fernisering. Amtsavisen havde dette interview med Morten Nielsen efterfulgt af denne notits – omhandlende et problem med titlen på Morten Nielsens skulptur på torvet – som borgmesteren fik løst.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med keramikerparret Lene Regius og Per Weiss under titlen “Store krukker” hvor de deltog med henholdsvis seks og otte store og rigt dekorerede keramiske krukker. Frederikssund Kommune købte en stor krukke og en lidt mindre lågkrukke af Per Weiss.

Dengang Frederikssund Kommune støttede kunstforeningen på både den ene og den anden måde – her henter og bringer en kommunal ‘vognmand’ en af Morten Nielsens større skulpturer som skal stå foran Langes Magasin under kunstnerens 75års fødselsdagsudstilling.

1994
Medlemsnyt forår, midtvejs og september.
Udstilling i Langes Magasin i januar (se brochure) med land art-kunstneren, maleren og billedhuggeren Alfio Bonannos med modeller, skitser m.m. der belyser hans land art-aktiviteter. Se avisomtaler. Udstillingsferniseringen den 15. januar var en af de meget velbesøgte, og et foredrag med Alfio Bonanno samme aften på Thorstedlund trak foruden skolens elever 60-70 andre tilhørere.
Udstillingen indgik i en række aktiviteter som gruppen Blå Billed By havde arrangeret med blandt andet foredragsrække og kulminerende i maj samme år med et land art-projekt i Græse Bakker i en lille bevoksning på Thorstedlund Kunsthøjskoles område med Alfio Bonanno som kunstnerisk leder og med en masse frivillige deltagere.

Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure og avisomtaler) med maleren og billedhuggeren Svend Ritter med skulpturer og collager. Ved ferniseringen læste vennen, maleren og digteren Alfred Lilliendahll, egne digte. Midtvejs i udstillingsforløbet holdt kunstforeningen som cadeau til Svend Ritter en matiné hvor operasanger Bente Zaber sang uddrag af musicalen Ain’t Misbehaven som på den tid gik på Folketeatret i København. Her var desuden forfatteren Virtus Schade inviteret, men han kunne ikke komme – han havde tidligere skrevet en del om Svend Ritters kunst. Svend Ritters lokale tilknytning var den at han få år forinden var kommet vandrende og bankede på hos Sonja Solskin Laursen i Frederikssund som tog sig kærligt af ham og havde ham boende hos sig til hans død i 2006.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med Helle Thorborg der viser malerier, akvareller og træsnit – i alt et par snese værker.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure og avisomtaler) med Marianne Søreide Gaustad og Carsten Krogstrup med henholdsvis 15 (store) og 22 oliebilleder under den samlede titel Maleri i tiden. Carsten er på tidspunktet for udstillingen lærer på Thorstedlund Kunsthøjskole, og Marianne har været elev på højskolen i 1986. Frederikssund Kommune køber et maleri af Carsten Krogstrup – vistnok med titlen Kupé I – og vistnok det maleri som Emma Løsecke Nielsen sammen med et maleri af Marianne Krogstad anmelder i Frederiksborg Amts Avis 22. november 1994.

Brochuren til udstillingen i 1994 med Gaustad og Krogstrup er et eksempel på hvordan kunstforeningen ofte har arbejdet kreativt med de forhåndenværende (økonomiske) muligheder i deres tryksager. Ikke bare har de som altid klippet og klistret, men her har man fået et forlæg af Marianne Gaustad, og så har man lagt den røde staffage på hele oplaget i hånden. Så når man ser en enkel kolorering eller andet kulørt på foreningens indbydelser eller lignende som ikke er farvetryk, så er det gjort med en tus eller et klistermærke.

Blandt Kunstforeningens faste traditioner er musikalsk underfoldning ved ferniseringen af udstillingerne. Her på et foto fra begyndelsen af 1990erne hvor det lidt usædvanligt er et helt band der optræder -nemlig Mainstream All Stars med Ingelise Ibinger med mikrofonen. Jørgen Lykkegaard på bassen og Niels Elberling ved pianoet var i mange år de der underholdt ved ferniseringerne.

1993
Se årets aktivitetskalender.
Udstilling i Langes Magasin i januar-februar (se brochure) med Gun Baagøe og Per Baagøe (mor og søn) som viser akvareller, oliebilleder og malerier.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med maleren og tegneren Bjørn Bursel. Bjørn Bursel har aner i Frederikssund hvor hans mor Ellen Peile er født og vokset op som datter af jernbaneportør Alfred Ekdahl. (Ellen Peile har skrevet om sine barndomserindringer i Jul i Frederikssund (ukendt år) i artiklen “Lykken er tilfredshed og trang til at sige tak”).
Ulf Rasmussen fylder 80 år og udstiller i Langes Magasin i juni med en snes skulpturer i bronze, stentøj, ler, marksten, beton og granit samt en række stentøjsrelieffer og mosaikker, desuden 34 malerier og cirka ligeså mange tegninger og tryk. Se brochure og avisomtaler. En del af værkerne var også med tidligere på året da Corner hædrede Ulf Rasmussen med en særudstilling på Charlottenborg.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure og avisomtaler) med Anita Jørgensen som samme år havde fået opstillet en tredelt skulptur Figurbevægelse til Frederikssund i Jernbanegade (gågaden) i Frederikssund. Udstillingen består af 16 værker – skulpturer samt papirarbejder og grafiske arbejder m.m.
På grund af få tilmeldinger måtte foreningen i september aflyse en udflugt til Sorø med rundvisninger på Vestsjællands Kunstmuseum og Sorø Akademi.
Udflugt til Louisiana i oktober med 30-40 deltagere til et aftenarrangement med introduktioner, film og traktement i forbindelse med Claude Monet-udstillingen.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med Wiliam Skotte Olsen med godt 30 oliemalerier.

Thorvald Hagedorn-Olsens maleri Fruen med ny hat, 1946, prydede plakater og forsider på katalog og invitation i forbindelse med den store retrospektive udstilling i 1992.

1992
1991-regnskabet balancerede på 50.467,94 kroner. Se årsprogram.
I marts afholdtes en foredragsaften på J.F. Willumsens Museum hvor museumsdirektør Vibeke Petersen talte om Willumsens maleteknik i forbindelse med en samtidig udstilling herom på museet.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure) med maleren og billedhuggeren Ib Geertsen der viser malerier, serigrafier og tre af sine kendte mobiler. Her ses på et pressefoto formand Lis Nielsen med to ferniseringsgæster, kunstner Rie Ørnebark og lærer på Thorstedlund Kunsthøjskole Peter Biehl.

Thorvald Hagedorn-Olsen fylder 90 år den 1. juni 1991 og udstiller samtidigt på J.F. Willumsens Museum og i Langes Magasin. Se invitation og avisomtaler. Ferniseringen på museet den 30. maj blev et tilløbsstykke hvor 200 gæster hyldede fødselaren og fru Dagny. Foreningens formand Lis Nielsen, borgmester Jørgen Christiansen og viceborgmester, formand for museets bestyrelse Knud B. Christoffersen talte. Amtsavisen havde dagen før ferniseringen dette helsides portræt – Kvinden og naturen er alt.
Forud for Frederikssund-udstillingerne og kordineret hermed havde der været en stor udstilling med de samme værker af Thorvald Hagedorn-Olsen på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Mange værker var lånt fra Statens Museum for Kunst og andre kunstmuseer landet over og fra private, det var samlet set en meget stor planlægnings- og logistik-opgave med fx tilstandsrapporter for malerierne før flytning, og budgettet for hele projektet nærmede sig 100.000 kroner.
Til udstillingerne var fremstillet et illustreret katalog på knap 40 sider redigeret og forfattet af direktør for Johannes Larsen Museet, Erland Porsmose.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med grafik af kunststuderende fra Vilnius Kunstakademi, Litauen. Kontakten til det litauiske kunstakademi blev skabt gennem Emma Løsecke Nielsen året før på et 14dages træf i Vilnius arrangeret af Frederikssund Venskabsbyforening. Efter udstillingen blev der sendt 250 dollars indkommet ved salg af grafiske tryk til akademiets grafiske afdeling.
I september er der 35 deltagere i en tur til Holbæk, Nykøbing Sjælland og Asnæs – henholdsvis Æglageret med en udstilling med maleren Arne L. Hansen, en udstilling af collager, billedtæpper og malerier af Gruppen 5 fra Trondheim, Odsherred Kunstmuseum med en udstilling med De unge Vilde og Huset i Asnæs med malerier af Didder Geisler og skulpturer af Egon Fischer. Med en deltagerpris på 80 kroner og et overskud på ølsalget på 227 kroner løber det rundt med et tilskud til foreningens kasse på 29 kroner.
I oktober deltog 23 medlemmer i et arrangement på Louisianas Pierre Bonnard-udstilling via et medlemskab af Louisianas klub for kunstforeninger.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med tegninger og malerier af Ole Heerup – godt fyrre værker hvoraf de otte blev solgt.

Thorvald Hagedorn-Olsen i maj 1992 før sin 90års fødselsdag og den store retrospektive dobbeltudstilling. Foto Jørgen Rubæk, Frederiksborg Amts Avis (skannet fra avisen).

Kunstmaler Jan Nielsen, dengang boende på Svanholm, udstillede i 1991 i Langes Magasin.

1991
1990-regnskabet balancerede på 20.283,35 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i januar Mennesker og granit, ler og lærred (se brochure og avisomtaler 1 og 2) med maleren Ruben Calmer og billedhuggeren Steffen Lund – hver med cirka en snes værker.
Udstilling i Langes Magasin i marts (se brochure og avisomtaler) med maleren og grafikeren Jan Nielsen (som på det tidspunkt boede i Jægerspris).
Udstilling i Langes Magasin i juni i anledning af Vikingespillets 40års jubilæum (se brochure) med væveren og grafikeren Jens Bohr, Mesinge på Fyn. Jens Bohr er meget inspireret af nordisk mytologi i sine vævede billeder.
Udflugt i august til Rudolf Tegners Museum og Statuepark i Villingerød og Munkeruphus i Dronningmølle med udstillingen Fransk-dansk samspil i glas og sølv (René Ialique og Georg Jensen) – og som der står i turprogrammet “Ret til kulturelle overraskelser forbeholdes!” som indbefattede et besøg i Gjethuset i Frederiksværk. Godt 30 deltager. Underskud 900 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med stentryk fra Peter Johansens Grafiske Værksted i Valby med 40 litografier af blandt andre Mogens Andersen, Ejler Bille, Per Kirkeby, Bernhard Lipsøe, Niels Sylvest og Barry Wilmont.
Udstilling i Langes Magasin i november (se brochure) med seks kunstnere fra Odsherred – malerne Mette Møller Bovin, Johannes Carstensen, Austin Corcoran, Arne Heuser og Yuokko Johansen samt grafikeren Poul Erik Nielsen. Udstillingen skulle vise at Odsherred stadig havde tag i kunstnerne, og maleren Johannes Carstensen er i ferniseringsindbydelsen citeret for denne aforisme: “Solen fordeler lys og dermed liv på højst forskellig vis på kloden – derfor mangfoldigheden i det kunstneriske udtryk.”
Forfatteraften i Langes Magasin i november med Klaus Rifbjerg. Der var 68 betalende tilhørere a 30 kroner, men Rifbjerg Honorar var 10.000 kroner. Frederikssund Bibilotek havde skudt 3000 kroner i kassen, og Frederikssund Kommune havde givet en underskudsgaranti på 4000 kroner, men måtte ekstraordinært bevilge de sidste 960 kroner.

Gerda Rytter og kunstforeningsformand Lis Nielsen ved udstillingen i Langes Magasin i 1990. Foto Frederikssund Avis (skannet fra avisen).

1990
Foreningen laver en aftale med kulturchef Mogens Højenvang om at kommunen årligt køber kunst for cirka 10.000 kroner fra de udstillende kunstnere. Aftalen erstatter tidligere ordninger om underskudsgarantier.
En medlemsudflugt til en Chagall-udstilling på Louisiana må aflyses på grund af for få tilmeldte.
Udstilling i Langes Magasin i januar (se brochure) med billedkunsterne Bodil Brems og Victoria G. Friis.
Udstilling i Langes Magasin i april (se brochure og avisomtaler) med akvareller og vævearbejder af Hanne Galschiøt og skulptur og smykker af Jens Galschiøt Christophersen.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure) med maleren Morten Skovmand.
Æresudstilling for Gerda Rytter i Langes Magasin i november arrangeret i samarbejde med kunstnersammenslutningen Gruppe 86 med malerier, akvareller og tegninger. Udstillingen blev støttet af Unibank med 2000 kroner. Udstillingen skulle egentlig være holdt i 1991 hvor Gerda Rytter fyldte 90 år, men det passede ikke med tilgængelige udstillingsperioder i Langes Magasin. Se avisomtaler.

Ved ferniseringen af udstillingen i anledning af Realskolens 100års jubilæum i 1989. Som ved de fleste andre ferniseringer er det svært at se kunsten for bare folk – her lægger man mærke til tidligere borgmester Jørgen Christiansen.

1989
Udstilling i Langes Magasin i januar af ‘sortekunst’, grafiske arbejder i ætsninger og koldnålsraderinger af Bertha Molkte og Maria Thorsen. Se avisomtale.
Udstilling i Langes Magasin i april (se brochure og avisomtale) med abstrakte akrylmalerier af Emma Løsecke Nielsen.
Udstilling i Langes Magasin i september (se brochure og avisomtale) med den i Nordnorge opvoksede, men siden begyndelsen af 1950erne i Ølstykke bosiddende kunstner Torbjørg Øyen Ougaard, tidligere væver, men nu mest arbejdende med træcollager, fotocollager og utraditionelle tekstiler.
Udstilling i Langes Magasin i oktober-november med Niels Nielsen, Morten Nielsen, Jeppe Hagedorn-Olsen, Bodil Hagedorn Eje, Bent Hagedorn-Olsen, Jette Thyssen, Anne Buhl, Niels Sylvest og Per Weiss i anledning af Frederikssund Private Realskolens 100års jubilæum – udstillerne har alle været elever på skolen. Til udstillingen blev udgivet et hæfte med præsentation af kunstnerne: Realskolen 100 år kunst af ti gamle elever Kunstforeningen 1989. Se i øvrigt invitation, avisomtaler og værkfortegnelse.
Udstilling i november – Glas, lys, rum – med Fanefjord Glas ved glaskunstner Per-René Larsen og billedkunstner Helene Sandegaard. Se brochure og avisomtaler. Per-René Larsen er en af pionererne inden for dansk studioglas – han fik samme år Hempels glaspris – og parret bor i Fanefjord på Møn med værksted og atelier og fælles galleri med glas og billedkunst.
En planlagt udstilling med Susanne Ussing og Carsten Hoff i forbindelse med indvielsen af S-toget blev vist ikke til noget.

Den nyvalgte formand Lis Nielsen og kunstmaler Hans Helge Nielsen ved dennes fernisering i september 1988.

1988
Formandsskifte: Lis Nielsen afløser Torben Hjort. Generalforsamling med 75 deltagere. 1987-regnskabet balancerede på 35.318,28 kroner.
Udstilling med Peter Hentze i Langes Magasin i januar – se brochure og avisomtaler.
Forårsudstillingen Stentøj & Billeder med Svend Åge Larsen fra Koblerne i Jægerspris – se værkfortegnelse.
Busudflugt til Louisianas Edvard Munch-udstilling – 26 deltagere – 600 kroner i underskud.
Udstillinger og koncerter med svensk tema i maj flere steder i Jægerspris og Frederikssund sammen med Jægerspris Kunstforening, Jægerspris Amatør Scene og Frederikssund Kommunes Kunstforening.
Udstilling i september med maleren Hans Helge Nielsen i Langes Magasin – dele af udstillingen flyttede efterfølgende til Provinsbanken – se brochure og avisomtale.
I november i Langes Magasin udstilling af keramik, skulpturer, relieffer og tegninger af Jeppe Hagedorn-Olsen – se brochure, værkfortegnelse og avisomtale.

1987
Kontingentet forhøjet til 100 kroner. Cirka 210 medlemmer. 1986-regnskabet balancerede på 40.104,67 kroner.
Udstilling i Langes Magasin i januar ( se brochure og avisomtaler) med maleren Herold G. Kristensen og billedhuggeren John Rud.
Niels Nielsen fylder 70 år, og det markeres med en udstilling i Langes Magasin i marts-april med et udvalg af hans malerier og tegninger gennem et halvt hundrede år. Katalog: Niels Nielsen Frederikssund Kunstforening 1987. Se også portrætartikel i Amtsavisen og omtale i Frederikssund Avis.
I september i Langes Magasin udstilling (se brochure) med maleren Jens Peter Helge Hansen. Udstilling med den islandske kunstner Tolli, þorlákur (Tolarkur) Kristinsson, i Langes Magasin september-oktober arrangeret i samarbejde med Biblioteket og Foreningen Norden og med særligt tilskud fra kommunen. Se brochure.
Udstilling med Frederikssund-maleren Inge-Lise Øhrberg i Langes Magasin i november. Se brochure og avisomtaler.

1986
Regnskabet 1985 balancerede på 31.784,03 kroner.
Udstilling i februar i Langes Magasin (se brochure) med maleren, grafikeren og keramikeren Jørgen Brynjolf.
Udstilling i april i Langes Magasin med arkitekt, billedkunstner og designer Ole Kortzau. Se brochure og Amtsavisens portrætartikel.
Udflugt i maj til Odsherrede med besøg hos billedhugger Børge Jørgensen og billedkunstnerne Ole Bjørn og Karl Aage Riget, fernisering i Huset i Asnæs med maleren og grafikeren Ole Sporring og besøg på Anneberg Samlingerne.
Planen var at det skulle have været i 40året for Danmarks befrielse, men det blev først i juni 1986 at man fik arrangeret en udstilling med malerier, skulpturer, tegninger og træsnit fra besættelsestiden af en lang række kunstnere – blandt andre Henry Heerup, Egill Jacobsen, Hans Scherfig, Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt, Asger Jorn, Jane Muus, Storm P. og Herluf Bidstrup – sammen med malerier og tegninger fra Frihedsmuseet.
Udstillingen Omkring Ornamentet i Langes Magasin i september med maleren Annelise Kalbak – se brochure.
Udstilling i Langes Magasin i december (se brochure) med maleren Hans Berg og billedhuggeren og grafikeren Preben Køie-Nielsen.

I 1985 indviedes Langes Magasin – med en udstilling med Ove Køser – og her har Amtsavisen stillet nogle af de involverede op ved rækværket på første sal (se billedteksten).

1985
Afdøde formand Sven-Aage Moll mindes på generalforsamlingen. Det af Frede Pedersen reviderede regnskab for 1984 balancerende på 27.193, 37 kroner blev godkendt.
Udstillingen Små billeder – store kunstnere i Bibliotekssalonen i januar er lille, men med mange kunstnere – Jens Oluf Lambertsen, Therese Dragshøj, Ingrid Hansen, Ruth Rosenkilde, Vibeke Magnussen, Niels Bruun, Tommy Willumsen, Ole Arnbach, Susanne Rubin, Frede Maalmros og Therese Licht Nielsen. Se brochure.
Der afholdes i februar et åbent foredragsarrangement med grafikeren Palle Nielsen.
Kunstforeningen holder i februar-marts sin fjerde og sidste forårsudstilling på J.F. Willumsens Museum – museet mener ikke Willumsens værker kan tåle så meget flytteri; udstillingen er med maleren Vibeke Alfelt og væveren Bodil Bødtker-Næss. Se avisomtale.
Der arrangeres en busudflugt til Henri Matisse-udstillingen på Louisiana.
Langes Magasin indvies den 20. september, og dagen efter åbner Ove Køser Kunstforeningens første udstilling i byens ny udstillingsbygning. Se dels avisomtaler om indvielse, dels Amtsavisens portrætartikel om Ove Køser og udstillingens værkfortegnelse.
I november holder Kunstforeningen udstilling med 17 danske kunsthåndværkere m.m: keramikerne Else Bøgeskov, Unn I Dali, Ulla Gahrn, Aino Grip, Eigil Henrichsen, Jette Schrader og Birte Troest, glaskunstnerne Bente Bonné og Jesper Kern-Jespersen, billedkunstnerne Svend Arre, Lena Bidstrup, Elisabeth La Cour, Hanne Salamon og Joseph Salamon, emailekunstner Ingrid Rested, sølvsmed Anne Schiang og væver Sisse Westergaard. Se opslag og værkfortegnelse.

Kunstforeningens formand Torben Hjort i samtale med en af udstillerne ved foreningens sidste ordinære udstilling på Willumsens Museum inden indvielsen af Langes Magasin i 1985.

1984
Formandsskifte: Torben Hjort vælges som formand ved Sven-Aage Molls død. Foreningen har søgt om og får bevilget en kommunal støtte i form af en garantisum på maksimalt 12.000 kroner.
Formand for Frederikssund Kunstforening: Vi er afhængige af om byrådet kan li’ kunst, interview med kunstforeningens formand Sven-Aage Moll, Folkebladet, 18. januar 1984. Anledningen er en aktuel diskussion om formålet med et medborgerhus i Frederikssund.
Udstilling i Bibliotekssalonen i januar med maleren Anne Tholstrup Lyneborg.
Den lokale billedhugger Ulf Rasmussen og den abstrakt malende Helge Ernst fra Odsherred udstiller i februar-marts på foreningens forårsudstilling på J. F. Willumsens Museum. Ved ferniseringen deltog 200 mennesker. Til udstillingen var udgivet en folder: Ulf Rasmussen og Helge Ernst Frederikssund Kunstforening 1984. Se også invitation, avisomtaler og Amtsavisens portrætartikel.
I september-oktober udstiller billedkunstneren Bernhard Lipsøe i Bibliotekssalonen, og udstillingen åbnes med en happening på gågaden udenfor hvor kunstneren ved hjælp af en hårtørrer sender en godt og vel mandsstor papirballon til vejrs. Se avisomtaler.
Kunstforeningen og Frederikssund Musikforening arrangerede i oktober musik m.m. i den nyistandsatte Skoven Kirke som var brændt tre år tidligere; den lokale maler og keramiker Svend Åge Larsen, Koblerne nord for Jægerspris, fortalte om sin kunstneriske udsmykning af den ny kirke – altertavlens glasmosaik, vægkaklerne med vievandskors som motiv, farvesætningen m.m.

Ulf Rasmussen udstiller 1984 på Willumsens Museum – her taler han ved ferniseringen flankeret af museumsbestyrelsens formand Svend Arpe og Kunstforeningens formand Sven-Aage Moll – som døde kort tid efter.

1983
Udstilling i januar-februar i Bibliotekssalonen med skulptur, tegning og grafik af Bjørn Nordahl.
Familien Hagedorn udstiller i marts på J. F. Willumsens Museum; deltagere er Thorvald Hagedorn-Olsen, Bodil Hagedorn-Eje (datter), Bent Hagedorn-Olsen (søn), Sussi Hagedorn-Olsen (svigerdatter) og Jeppe Hagedorn-Olsen (søn). Folder om udstillingen: Familien Hagedorn Frederikssund Kunstforening 1983. Se også invitation inkl. skitse, Amtsavisens portrætartikel og andet avisomtale. Det er ved denne lejlighed at Thorvald Hagedorn-Olsen får overrakt beviset på sit æresmedlemskab.
Udstilling november-december i Bibliotekssalonen med malerier og akvareller af Lars Åkirke.

1982
Thorvald Hagedorn-Olsen fylder 80 år og udnævnes som æresmedlem.
Udstilling i januar i Bibliotekssalonen med maleren og tegneren Hanne Hansen. Udstilling i marts i Bibliotekssalonen med grafikeren Palle From.

1981
Årskontingentet forhøjes til 60 kroner.
Udstilling januar i Bibliotekssalonen med maleri, skilptur og grafik af Søren Keil. Udstilling i april med maleren Bente Noya.
Udstilling i november på J.F. Willumsens Museum med Niels og Morten Nielsen. Til udstillingen var udgivet et katalog med præsentation af kunstnerne ved kunsthistorikeren Knud Voss (1929-91) samt portrætter og tegninger. Morten og Niels Nielsen Frederikssund Kunstforening 1981. Se også Amtsavisens portrætartikel.

1980
Udstilling i januar i Bibliotekssalonen med skulpturer, relieffer og grafik af Vivian Rose.
Udstilling i oktober i Bibliotekssalonen med maleren Jørgen Wiberg med akvareller og oliemalerier – heriblandt nogle ‘skumgummimalerier’ malet på tynde plader af skumgummi (Jørgen Wiberg bliver med sommerbolig i Frederikssund regnet som hørende til gruppen af Frederikssund-malere).

1979
Formandsskifte: Murer Sven-Aage Moll afløser Edith Winge.
De fortvivlede udstillingsforhold drøftes stadigvæk.
Udstilling i april med ungarsk grafik i Bibliotekssalonen (Sammenslutningen af danske Kunstforeninger).
Udstilling i maj på Amtsgymnasiet med unge kunstnere fra Kunstakademiets malerskole.
Udstilling i september i Bibliotekssalonen med blandt andre Niels Gunder Knudsen, Kai Mottlau og Boye Willumsen.

1978
To på hinanden følgende udstilling i januar i Bibliotekssalonen med henholdsvis Olivia Holm-Møller og Edvard Anberg udlånt af Sammenslutningen af danske Kunstforeninger.
Udstilling i februar på Frederikssund Amtsgymnasium med færøsk kunst udlånt af Sammenslutningen af danske Kunstforeninger.
Ingen udstilling på Willumsens Museum.

1977
Udstilling i januar i Bibliotekssalonen med serigrafi og akrylrelieffer af maleren Henning Gjedde.
Udstilling i november på Willumsens Museum med Frederikssundegnens kunstnere – denne gang Inge-Lise Øhrberg Jørgensen, Ove Køser, Povl og Ellen Larsen, Grethe Bülow-Møller, Søren Leth Nielsen, Torebjørg Øyen Ougård, Gerda Rytter, Tove Søndergård, Edith Vinge, Jørgen og Nanna Østergård, Svend Arre, Else Agger, Visse Alstrup, Erik Bøttzauw, Ellen Danvøgg, Kirsten Laub Eberlein, Ulla Gahrn, Mille Heerup, Jørgen Hauptmann og Leif Holmberg – i alt 22 heriblandt tre gæster. De 50-60 værker repræsenterede kunstarterne oliemaleri, skulptur, grafik, akvarel, pastel, træsnit, billedvæv, collage og keramik. Se katalog.

1976
Kommunens årlige støtte til kunstforeningen forøget til 6000 kroner.
Udstilling med Frederikssund-kunstnere på Willumsens Museum i november.
Udstilling i december i Bibliotekssalonen med otte kunstnere (Aurora-gruppen) udlånt af Sammenslutningen af danske Kunstforeninger.

Kunstforeningens logo er tegnet af Ingelise Øhrberg – det optræder første gang på en tryksag i 1975.

1975
Udstilling af malerier, skulptur og kunsthåndværk på J.F. Willumsens Museum oktober-november med et eller to værker af 28 kunstnere, de fleste lokale men også en gruppe gæster: Svend Arre, Folmer Bendtsen, Erik Blicher Hansen, Grethe Bülow Møller, Erik Bøttzauw, Ellen Danvøgg, Håkon Darger, Ulla Gahrn, Thorvald Hagedorn-Olsen, Jørgen Hauptmann, Harald Heiring, Leif Blomberg, Emil Hørbov, Karl Gustav Jørgensen, Ove Køser, Ellen og Povl Larsen, Hanne Nepper-Christensen, Søren Leth Nielsen, Morten Nielsen, Carlo Rosberg, Gerda Rytter, Yda Schou, Dan Sterup-Hansen, Ernst Syberg, Povl Søndergård og Jørgen og Nanna Østergård. Udstillingen var en succes med cirka 1100 besøgende. Se katalog.

1974
Formandsskifte: Edith Winge afløser Jan Weiss.
Kontingentet sættes op fra 20 til 25 kroner – fra 25 til 35 kroner for par.
Direktør Leila Krogh, Willumsens Museum, deltog i generalforsamlingen med foredrag og foreslog udstillinger på museet med Willumsens samtidige.
Udstilling i Bibliotekssalonen med tegner Ib Spang Olsen og tekstilkunstner og tegner Nulle Øigård.
Udstilling med billedhuggerne og keramikerne Kirsten og Ernst Eberlein.

1973
Formandsskifte: Jan Weiss afløser Henrik Skalts.
Aktiviteterne kører på lavt blus. Et fremstød med udstillinger på skolerne opgives. Udstillinger med Stif Weye Hansen i Bibliotekssalonen, Elmer Hemmingsholt, Kirsten Rose (collage, maleri og tegning), tekstiludstilling med 16 medlemmer af Kvindelige Kunstneres Samfund og en akvareludstilling med Inger Ungermann, Agnes ?, Lise Diers og Birte Lund.
Bilag med avisartikler fra 1972-73.

1972
Foreningen returnerer 1000 af det kommunale tilskud på 4000 kroner på grund af manglende udstillingsmuligheder efter at kommunen har inddraget udstillingssalen i tilknytning til Haandarbejdets Fremmme til brug for kommunal administration.
Udstillinger med blandt andre Erik Blicher-Hansen, John Olsen, Richard Mortensen, Poul Lillesø, Dan Sterup Hansen og ung grafisk kunst.

1971
Formandsskifte: Henrik Skalts afløser Leif Bjørner.
Udstillinger i Bibliotekssalonen, Håndarbejdets Fremme og andre steder: Irma-kunst, Edith Vine, Dea Trier Mørch, KE71, Karl Åge Riget, Christoffer Lozyak, Svend Wiig Hansen og Ole Vincent Larsen.
I sæsonen 1971-72 er der planer om otte udstillinger, heraf fire i Bibliotekssalonen.

1970
Foreningen har 25års jubilæum, men de mange planer om aktiviteter i den anledning bliver ikke til noget.

1969
Foreningen har cirka 200 medlemmer.
Fortsat diskussion om udstillingsmuligheder på Willumsens Museum og en forestående (!) udvidelse af museet som både Kunstforeningen og Byrådet mener skal kunne bruges til skiftende udstillinger.
Kunstforeningen arbejder for etablering af en fond til udsmykning af byen.
I maj udstiller maleren Bodil Sikker Hansen som den første kvinde med en separat udstilling i Kunstforeningens regi.

1968
Formandsskifte: Leif Bjørner afløser Thorvald Hagedorn-Olsen.
Foreningen slås med fortvivlede udstillingsforhold – samarbejdet med Willumsens Museum er ikke godt. Der indledes et samarbejde med Frederikssund Bibliotek.
Udstillinger på biblioteket med Ove Køser (50 år i 1968), Falke Bang og Niels Sylvest.
En af J.F. Willumsens Ravne genopstilles efter restaurering (af Bent Hagedorn-Olsen) – det sker med blandt andet Kunstforeningens medvirken.

Billedhuggeren Povl Søndergaard udstiller i Håndarbejdets Fremme på Torvet i 1967. Her ses han til højre sammen med Kunstforeningens formand Leif Bjørner – imellem dem Povl Søndergaards Pige sætter sit hår. Skannet fra avisomtale.

1967
Fortsat udstillinger hos Haandarbejdets Fremme – blandt andet med de unge grafikere Tage Stentoft, Alfred Madsen og Niels Andersen.
Planer om en mindeudstilling for Hjalte Skovgaard (i forlængelse af en udstilling med kunstneren på Charlottenborg i København) på J.F. Willumsens Museum må opgives.
Den nytilflyttede billedhugger Povl Søndergaard udstiller i Håndarbejdets Fremme med blandt andet Pige sætter sit hår. Se avisomtale.

1966
Formandsskifte: Th. Hagedorn-Olsen afløser Povl Larsen.
Forårsudstilling (ikke oplyst) og efterårsudstilling i Haandarbejdets Fremmes butik på Torvet.

1965
20års jubilæum. På 20 år har foreningen holdt 42 udstillinger. Der er planer om at etablere kunsthandel i samarbejde med Håndarbejdets Fremme. Forårsudstillingen er i anledning af Chr. Fårups 50årsdag med værker af denne og hans kunstnerkolleger Otto Deleuran, Aksel Jensen, Caido Rosberg, Peer Dahl, Alfred Madsen, Helge Holmskov og Erik Poulsen.
Efterårsudstilling med lokale kunstneren samt grafik fra U.M. Grafik.

1964
Efterårsudstillingen er med lokale kunstnere (med arkitekt Ole Nielsen og billedhugger Poul Søndergaard som nye deltagere) og med Frede Christoffersen som gæst.
En foredragsrække med Broby Johansen er et tilløbsstykke.

1963
Kunstforeningen tager initiativ til dannelsen af en selvstændig musikforening som kunstforeningens aktive kammermusik-kreds kan indgå i.
Forårsudstilling med Olivia Holm Møller.

1962
Forårsudstilling er en udstilling med Hagedorn-Olsen-familien i anledning Thorvald Hagdorn-Olsens 60årsdag.
Efterårsudstilling med lokale kunstner og fynske Erik Enevoldsen som gæst.
I oktober afholder Kunstforeningen udstilling på J.F. Willumsens Museum med grønlandsk kunst med ikke mindre end 134 genstande arrangeret af greve Eigil Knuth. Se katalog.

1961
Jazzkoncert på J.F. Willumsens Museum.
Påskeudstilling med kvindelige kunstnere – Anna Maria Lütken, Olivia Holm Møller, Ebba Karstensen, Else Alfeldt, Jette Thyssen, Tove Olafsen, Anna Klindt Sørensen og Anne Margrethe Grossell.
Efterårsudstilling med lokale kunstnere samt maleren Bjørklund og billedhuggeren Poul Hansen som gæster.
Der afholdes en foredragsrække om J.F. Willumsen.

1960
Koncert til fordel for J.F. Willumsens Museums Stolefond indbringer 1.749 kroner.
Emanuel Nielsen fylder 70 år og udnævnes som æresmedlem.
Forårsudstillingen (afholdt i maj) er netop med Emanuel Nielsen samt sønnerne Niels, Morten og Ole.
Efterårsudstillingen er med lokale kunstnere og Dan Steerup Hansen som gæst.

1959
Formandsskifte: Maleren Povl Larsen, Veksø, afløser Knud Møller.
Med startkapital på 200 kroner oprettes J.F. Willumsens Museums Stolefond. Påskeudstillingen er med de unge abstrakte malere Helge Bertram, Hugo Arne Buck, Johs. Carstensen, Mogens Dithmar og Alfred Madsen og billedhuggerne Ib Braase og Ole Find.
Efterårsudstillingen er med lokale (naturalistiske) malere samt en mindeophængning for Ole Søndergaard.
Den første udstillingen med de abstrakte kunstenere havde 154 besøgende, den anden med naturalisterne havde 480 besøgende. Som formand Povl Larsen bemærkede i sin beretning på 1960-generalforsamlingen, så kunne man måske tage besøgstallene som “tegn for smagssætningen her i byen”.

Katalog-forside 1958.

1958
Formandsskifte: Manufakturhandler Knud Møller afløser Emanuel Nielsen. 131 medlemmer.
Påskeudstillingen er med H.C. Bärenholdt, Helge Holmskov, Leif Rydeng, Ib Eisner, Bendt Engelbrecht Sørensen og Victor Brockdorff. Katalog nr. 29.
Efterårsudstillingen er formodentlig med lokale kunstnere.
Besøgstallene henholdsvis 284 og 426.

1957
J.F. Willumsens Museum indvies.
Påskeudstillingen …
Kunstforeningen afholder i begyndelsen af juli en udstilling med værker skænket af danske (skandinaviske?) kunstnerne til J.F. Willumsens Fond: K.J. Almqvist, Johan Vilh. Andersen, Carl Becher, Folmer Bendtsen, Johannes Bjerg, H.V. Bärenholdt, P. Rostrup Bøysen, Chr. Daugaard, Johanne Dührkop, Svend Engelund, Helge Ernst, Erling Frederiksen, Andreas Friis, Harald Hansen, Kjeld Hansen, Sv. Havsteen-Mikkelsen, Gerhard Henning, K.O. Hilkier, S. Hjorth-Nielsen, Johannes Hofmeister, Olivia Holm-Møller, Kræsten Iversen, Georg Jacobsen, Herluf Jensenius, Aksel Jørgensen, Carl Jensen, Kirsten Kjær, Svend Krahn, Victor Kvederis, Knud Kyhn, Lauritz Larsen, Gudmund Lervad, Hugo Liisberg, Mogens Lorentzen, Møhl-Hansen, Otto von Müllen, Ejnar Nielsen, Stefan Viggo Pedersen, Vilhelm Bjerke Petersen, Palle Pio, Margr. Sven Poulsen, Elof Risebye, Aage Roose, Carlo Rosberg, Axel Salto, William Scharff, Valdemar Secher, Erik Sievert, Johan Thomas Skovgaard, Dagmar Starcke, Henrik Starcke, Dan Sterup-Hansen, Sigurd Svane, Ole Søndergaard, Paul Sørensen, Leo Thellefsen, August Tørsleff, E. Utzon-Frank og Olga Wagner. Katalog no. 27.
Efterårsudstillingen er med de lokale kunstnere Haakon Darger, Povl Eje, Jeppe Hagedorn-Olsen, Thorvald Hagedorn-Olsen, Kirsten Juul-Hansen, Ove Køser, Povl Larsen, Niels Nielsen, Morten Nielsen, Ulf Rasmussen, Gerda Rytter, Hjalte Skovgaard og Jørgen Wiberg og med maleren Asta Ring Schultz som gæst. Katalog no. 28.
Besøgstallene til årets udstillinger er henholdsvis 603, 388 og 348.

1956
Forårsudstilling.
Efterårsudstilling i oktoberferien i Kommuneskolens gymnastiksal med de lokale deltagere Poul Eje, Bent Hagedorn-Olsen, Jeppe Hagedorn-Olsen, Thorvald Hagedorn-Olsen, Kirsten Juul Hansen, Ove Køser, Poul Larsen, Niels Nielsen, Gerd Rytter, Hjalte Skovgaard og Jørgen Wiberg samt gæsten professor Aksel Jørgensen repræsenteret med fra et til ni værker. Katalog no. 25.

1955
Foreningen har 153 medlemmer.
Forårsudstillingen arrangeres sammen med Foreningen Norden og Frederikssunds svenske og finske venskabskommuner.
Efterårsudstillingen er med lokale kunstnere og desuden en mindeudstilling i anledning af 100året for maleren Poul S. Christiansens fødsel.

1954
Årskontingentet hæves til ti kroner.
Kunstforeningen holder den første af en række års kammerkoncerter på Hotel lsefjord.
Påskeudstilling med udvalgte malere, blandt andre Flemming Bergsøe, Arne Johansen, Paul Egelund og Gunnar Hansen.
Efterårsudstillingen markerer foreningens 10års jubilæum ved at invitere kunstnerne fra foreningens allerførste udstilling til at udstille et værk fra dengang og et fra nu.

1953
Dette år afholdes tre udstillinger.
Ffterårsudstillingen er på byrådets opfordring og med dets støtte en udstilling på Falkenborgskolen med udvalgte værker af J.F. Willumsen i anledning af dennes 90årsdag. Ved ferniseringen den 5. september deltager borgmesteren og Erick Struckmann, formand for Willumsen-komiteen (for et museum for Willumsen). Udstillingen havde 1143 besøgende.
Under udstillingen afholdes i en fyldt riddersal på Hotel Isefjord et foredrag af kunsthistoriker Sigurd Schultz.

1952
Formandsskifte: Emanuel Nielsen afløser Knud Møller.
Til påske samler Hjalte Skovgaard og Niels Nielsen cirka ti nordsjællandske malere.
Om efteråret gælder det lokale malere (omegnsmalere) med J.F. Willumsen som gæst.

1951
Formandsskifte: Knud Møller afløser Thorvald Hagedorn-Olsen.
Påskeudstillingen er en separatudstilling med Thorvald Hagedorn-Olsen.
Efterårsudstillingen er med lokale kunstnere.
Dette år afholdes endnu en udstilling (?).

1950
Påskeudstilling og efterårsudstilling, sidstnævnte med blandt andre Emanuel Nielsen.

1949
Påske- og efterårsudstillinger.

1948
Påskeudstilling med abstrakt kunst.
Efterårsudstilling med udvalgte malere, heriblandt J.F. Willumsen – som i øvrigt samme år var udnævnt som æresmedlem.
Udstillingerne afholdes nu på Kommuneskolen (Falkenborgskolen).

1947
Formandsskifte: Th. Hagedorn-Olsen afløser Hans Holten Lange. 127 medlemmer. Første drøftelse om et museum for J.F. Willumsen i Frederikssund.
Påskeudstillingen er en vandreudstilling med 12 malere fra Den Fri Udstilling.
Efterårsudstilling med lokale kunstnere.

1946
Bestyrelsen henstiller til Byrådet at der bliver plads til kunstudstillinger i en kommende biblioteksbygning.
Påskeudstilling med udvalgte kunstnere fra forskellige kunstnersammenslutninger.
Efterårsudstilling med lokale kunstnere.

1945
Stiftende generalforsamling på Hotel Frederikssund. 40 medlemmer fastsætter medlemskontingentet til otte kroner. Foreningens bestyrelse: Hans Holten Lange, formand, Emanuel Nielsen, Sv. Drews Schrøder, Jørgen Kortzau-Hansen, Thorvald Hagedorn-Olsen, Hjalte Skovgaard og Leif Bjørner. Se afskrifter fra Isefjords-Posten januar-marts 1945.
Der afholdes to udstillinger i skolernes påske- og efterårsferier som bliver det faste mønster nogle år frem, og som fra begyndelsen afholdes på Den Private Realskole:
Påskeudstilling med kunst i privateje i Frederikssund og omegn.
Efterårsudstilling med indbudte lokale kunstnere, blandt andre Mette Schou, Ove Køser, Ernst Syberg, Hjalte Skovgaard og Thorvald Hagedorn-Olsen.

Kilder, link og litteratur

Frederikssund Kunstforenings hjemmeside.

2020 fejrede Frederikssund Kunstforening 75års jubilæum og udsendte et jubilæumsskrift forfattet af Morten Ledet, Kunstindeks Frederikssund.

Kunst i det offentlige rum… Frederikssund Kommune, folder med 25-26 udvalgte værker med foto og grunddata, Frederikssund Kunstforening, flere udgaver – se artikel om Skulpturguider.

Frederikssund Kunstforening 1945-1995 50 års jubilæum, hæfte, 12 sider, sort-hvid illustreret med eksempler på udstillet kunst. Indhold: Formand Lis Nielsens forord: En nysgerrighed blev vakt; Leif Bjørner: En veterans erindringer; Emma Løsecke Nielsen: Et nødvendigt aktiv; Søren Jensen: Spørgsmål til en kunstner; Bert Walter: Mangfoldighed er styrke; Niels H. Elberling: Kunstens nødvendige forudsætning.

Interview med formand Gitte Stagis i Lokalavisen Frederikssund den 17. januar ved journalist Mette Døllner, Frederikssund Kunstforening: 75års jubilæum fejres med fernisering i Langes Magasin, i anledning af Kunstforeningen jubilæum.

Frederikssund Kunstforenings arkiv 1945-2013: Beskrivelsen af foreningens aktiviteter er lavet på grundlag af en gennemgang af og samtidig oprydning i Kunstforeningens arkiv for de første cirka 70 år foretaget af Morten Ledet i 2016-17. Det ordnede arkivmateriale er herefter gjort offentligt tilgængeligt ved aflevering til Frederikssund Lokalhistoriske Arkiv. Arkivkasserne er bilagt denne tekst:

“Frederikssund Kunstforenings arkiv var fra 1945 til midt i 1980erne en håndskreven protokol. De første årtier var det mest referater af generalforsamlinger og møder i bestyrelsen, og der savnes mange oplysninger om de enkelte udstillinger. Til sidst fik protokollen lidt karakter af scrapbog med indsætning af foldere og avisudklip.

Herefter tog ringbind og plastlommer over, og dagsordener, referater, breve, printede mail, notater, medlemslister, avisudklip, brochurer, værklister, aftaler med kunstnere og gallerier og materiale om kunstnerne m.m. blev gemt i meget stort omfang. Når et ringbind var fyldt, tog man et nyt i brug, og det meste er hidtil blevet stående urørt.

Fra først i 2010erne er mindre og mindre blevet gemt på papir, og allerede fra midten af årtiet har digitaliseringen stort set afløst de hidtidige gemmetraditioner.

Nærværende materiale er i hovedsagen hvad Kunstforeningens mangeårige formand Lis Nielsen har samlet sammen og overtaget fra andre i foreningen. Andet materiale befandt sig i foreningens depotskabe i Langes Magasin. Det samlede materiale omfattede hvad der svarer til cirka 80 store ringbind – cirka seks reolmeter.

Materialet er ordnet år for år i omslag med bestyrelsesarbejdet og udstillingerne for sig. Gæstebøger og kasse- og regnskabsbøger er om muligt placeret under det år bøgerne begynder med. Det fylder nu 16 kassetter og et rør – cirka 1,5 reolmeter.

Udtaget fra materialet er plast, clips og de fleste dubletter. Ligeledes udtaget er meget materiale om annoncering, optagelse i kalendere i aviser og på hjemmesider, tryk, korrektur, lokalebooking og andet af mere triviel karakter. Brochurer og materiale om de udstillende kunstnere som ikke direkte vedrører udstillingerne, er også udtaget. Fra regnskabsmaterialet er blandt andet udtaget kontoudtog, posteringsbilag, ind- og udmeldelser, kontingentbetalinger samt kasseboner med falmende tekst.

Det gemte materiale giver altså kun glimtvis vidnesbyrd om de mange mere trivielle opgaver af praktisk og administrativ karakter som de aktive medlemmer har varetaget for at drive foreningen og dens store udstillingsaktivitet. Det må man forestille sig.

Ordningen af arkivmaterialet er sket i forbindelse med mit arbejde med Kunstindeks Frederikssund. Heri indgår nu en omfattende artikel om Kunstforeningen med en kronologisk beskrivelse af udstillingerne m.m. – med henvisninger til artiklerne om de mange af de udstillende kunstnere der er repræsenteret i Kunstindekset.”

Frederikssund Kunstforenings arkiv 1945-2013 er afleveret til Frederikssund Lokalhistoriske Arkiv i november 2017 – her fotograferet af arkivleder Anne-Marie Jørgensen og lagt på arkivets Facebook-side.

Noter

J.F. Willumsen udnævnes i 1948 som æresmedlem af Frederikssund Kunstforening.

1962: Forårsudstilling med malerier og grafik af professor Axel Jørgensen. ???

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse